Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen bereidt zich voor op primeur: "Dat maakt vandaag een belangrijke dag"

Max Verstappen maakt zich op voor het weekend van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een nat weekend wel te verstaan. En dat brengt een primeur met zich mee. Voor de Red Bull-coureur, maar ook voor alle andere coureurs.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de vrijdag in Imola worden niet zoals altijd twee vrije trainingen gereden, maar de eerste vrije training en de kwalificatie. Dat maakt de dag sowieso al tot een belangrijke dag, maar de zaken worden bemoeilijkt door het weer. De vrijdag begon nat en de verwachting is dat de regen het circuit zal blijven teisteren gedurende de dag.

Gevraagd hoe de regen de voorbereidingen van Max Verstappen beïnvloedt, geeft hij allereerst aan dat hij geen fan is van het sprintraceformat. Maar ook niet van het weer: "Ik kom naar Italië voor een beetje zon, dus ik weet niet wat hier mis gaat", grapt hij, om vervolgens op serieuzere toon verder te gaan.

"We hebben nog nooit met deze nieuwe auto's in de regen gereden. Het wordt dus interessant om te zien wat er gebeurt in de vrije training, maar zeker ook later op de dag in de kwalificatie. We moeten aankijken wat het weer doet, maar het wordt zo een belangrijke dag."

Verstappen terughoudend over kansen op Imola

In 2021 won Verstappen de race, wat de interviewer in de persconferentie ertoe uitnodigt te vragen of de RB18 van dit jaar daar opnieuw toe in staat is: "We hebben nog niet gereden, sorry."

De interviewer neemt daar geen genoegen mee: "Maar Max, heb jij het gevoel dat je over een auto beschikt waarmee je op elk circuit competitief kan zijn? "Tot nu toe zijn we op elk circuit competitief geweest. Op het ene circuit gaat het wat beter dan op het andere, maar we moeten de auto blijven verbeteren en in ieder geval de races zien te finishen."

Dat laatste is na twee uitvalbeurten in drie race natuurlijk niet onbelangrijk. Vertrouwt Verstappen erop dat de betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost? "Ik weet dat Red Bull altijd alles geeft om te leren van de problemen die we hebben. Ik kijk dan ook uit naar het weekend en we zullen zien wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x