Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen bereidt zich voor op primeur: "Dat maakt vandaag een belangrijke dag"

Max Verstappen maakt zich op voor het weekend van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een nat weekend wel te verstaan. En dat brengt een primeur met zich mee. Voor de Red Bull-coureur, maar ook voor alle andere coureurs.

Op de vrijdag in Imola worden niet zoals altijd twee vrije trainingen gereden, maar de eerste vrije training en de kwalificatie. Dat maakt de dag sowieso al tot een belangrijke dag, maar de zaken worden bemoeilijkt door het weer. De vrijdag begon nat en de verwachting is dat de regen het circuit zal blijven teisteren gedurende de dag. Gevraagd hoe de regen de voorbereidingen van Max Verstappen beïnvloedt, geeft hij allereerst aan dat hij geen fan is van het sprintraceformat. Maar ook niet van het weer: "Ik kom naar Italië voor een beetje zon, dus ik weet niet wat hier mis gaat", grapt hij, om vervolgens op serieuzere toon verder te gaan. "We hebben nog nooit met deze nieuwe auto's in de regen gereden. Het wordt dus interessant om te zien wat er gebeurt in de vrije training, maar zeker ook later op de dag in de kwalificatie. We moeten aankijken wat het weer doet, maar het wordt zo een belangrijke dag."

Verstappen terughoudend over kansen op Imola

In 2021 won Verstappen de race, wat de interviewer in de persconferentie ertoe uitnodigt te vragen of de RB18 van dit jaar daar opnieuw toe in staat is: "We hebben nog niet gereden, sorry." De interviewer neemt daar geen genoegen mee: "Maar Max, heb jij het gevoel dat je over een auto beschikt waarmee je op elk circuit competitief kan zijn? "Tot nu toe zijn we op elk circuit competitief geweest. Op het ene circuit gaat het wat beter dan op het andere, maar we moeten de auto blijven verbeteren en in ieder geval de races zien te finishen." Dat laatste is na twee uitvalbeurten in drie race natuurlijk niet onbelangrijk. Vertrouwt Verstappen erop dat de betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost? "Ik weet dat Red Bull altijd alles geeft om te leren van de problemen die we hebben. Ik kijk dan ook uit naar het weekend en we zullen zien wat er gaat gebeuren."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'