Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bereidt zich voor op primeur: "Dat maakt vandaag een belangrijke dag"

Max Verstappen maakt zich op voor het weekend van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een nat weekend wel te verstaan. En dat brengt een primeur met zich mee. Voor de Red Bull-coureur, maar ook voor alle andere coureurs.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de vrijdag in Imola worden niet zoals altijd twee vrije trainingen gereden, maar de eerste vrije training en de kwalificatie. Dat maakt de dag sowieso al tot een belangrijke dag, maar de zaken worden bemoeilijkt door het weer. De vrijdag begon nat en de verwachting is dat de regen het circuit zal blijven teisteren gedurende de dag.

Gevraagd hoe de regen de voorbereidingen van Max Verstappen beïnvloedt, geeft hij allereerst aan dat hij geen fan is van het sprintraceformat. Maar ook niet van het weer: "Ik kom naar Italië voor een beetje zon, dus ik weet niet wat hier mis gaat", grapt hij, om vervolgens op serieuzere toon verder te gaan.

"We hebben nog nooit met deze nieuwe auto's in de regen gereden. Het wordt dus interessant om te zien wat er gebeurt in de vrije training, maar zeker ook later op de dag in de kwalificatie. We moeten aankijken wat het weer doet, maar het wordt zo een belangrijke dag."

Verstappen terughoudend over kansen op Imola

In 2021 won Verstappen de race, wat de interviewer in de persconferentie ertoe uitnodigt te vragen of de RB18 van dit jaar daar opnieuw toe in staat is: "We hebben nog niet gereden, sorry."

De interviewer neemt daar geen genoegen mee: "Maar Max, heb jij het gevoel dat je over een auto beschikt waarmee je op elk circuit competitief kan zijn? "Tot nu toe zijn we op elk circuit competitief geweest. Op het ene circuit gaat het wat beter dan op het andere, maar we moeten de auto blijven verbeteren en in ieder geval de races zien te finishen."

Dat laatste is na twee uitvalbeurten in drie race natuurlijk niet onbelangrijk. Vertrouwt Verstappen erop dat de betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost? "Ik weet dat Red Bull altijd alles geeft om te leren van de problemen die we hebben. Ik kijk dan ook uit naar het weekend en we zullen zien wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"