© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen besloot geen onverantwoorde risico's te nemen in Singapore

17 sep. 2018 11:15 René Oudman 0 reacties
Lewis Hamilton leek de Grand Prix van Singapore al lang en breed in de tas te hebben, toen Max Verstappen plots een achterstand van meer dan drie seconden in een oogwenk dicht wist te rijden. Achterblijvers hinderden de koploper en zodoende kwam de Red Bull met startnummer 33 angstvallig rap naderbij.

Tot een inhaalactie kwam het niet, al liet Verstappen zijn wagen dreigend naar de binnenkant lopen. Hamilton reageerde door de Red Bull-rijder af te schermen.

Na afloop van de wedstrijd erkende Verstappen het niet aan te hebben gedurfd om op die plaats een inhaalmanoeuvre door te zetten. "We kunnen daar niet inhalen", wijst de Nederlander op bocht 10, de plaats waarvoor hij zich even in de achteruitkijkspiegel van Hamilton liet zien.

"Ik wilde de race niet op het spel zetten", klinkt de 20-jarige eerlijk. Hamilton wist na het akkefietje met de achterblijvers snel weg te rijden bij Verstappen, om op de meet een ruime voorsprong over te houden op de Nederlander. De Brit boekte zo zijn zevende seizoenszege, Verstappen eindigde voor de zesde maal dit jaar op het ereschavot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen