Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen besloot geen onverantwoorde risico's te nemen in Singapore

Lewis Hamilton leek de Grand Prix van Singapore al lang en breed in de tas te hebben, toen Max Verstappen plots een achterstand van meer dan drie seconden in een oogwenk dicht wist te rijden. Achterblijvers hinderden de koploper en zodoende kwam de Red Bull met startnummer 33 angstvallig rap naderbij.

Tot een inhaalactie kwam het niet, al liet Verstappen zijn wagen dreigend naar de binnenkant lopen. Hamilton reageerde door de Red Bull-rijder af te schermen.

Na afloop van de wedstrijd erkende Verstappen het niet aan te hebben gedurfd om op die plaats een inhaalmanoeuvre door te zetten. "We kunnen daar niet inhalen", wijst de Nederlander op bocht 10, de plaats waarvoor hij zich even in de achteruitkijkspiegel van Hamilton liet zien. "Ik wilde de race niet op het spel zetten", klinkt de 20-jarige eerlijk. Hamilton wist na het akkefietje met de achterblijvers snel weg te rijden bij Verstappen, om op de meet een ruime voorsprong over te houden op de Nederlander. De Brit boekte zo zijn zevende seizoenszege, Verstappen eindigde voor de zesde maal dit jaar op het ereschavot.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi