Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen betaalt tol van de roem: "Was liever onbekend gebleven"

Max Verstappen leeft een leven in de spotlights, iets waar hij niet bewust voor gekozen heeft, maar wat zijn vak nou eenmaal met zich meeneemt. De Nederlander baalt ervan niet langer in de anonimiteit rond te kunnen lopen.

Max Verstappen mist de momenten weleens waarop hij met vrienden of familie door de stad kan lopen zonder voortdurend te worden benaderd door fans. Het is een kant van het vak van Formule 1-coureur waar hij niet om staat te springen: "Ik was liever onbekend gebleven", zo geeft hij in gesprek met Formule 1 aan.

"Niet dat het heel erg moeilijk is om met die bekendheid om te gaan, maar leuk is het niet. Ik zou best weer over straat willen lopen zonder mijn hoofd achter mijn hand te verbergen, maar dat is er niet meer bij. Als ik in Nederland of België ben, blijf ik meestal thuis bij mijn vader of moeder." En mocht Verstappen dan toch onverhoopt herkend worden op straat en gevraagd worden om een foto of handtekening, dan is het antwoord tegenwoordig steevast 'nee': "Dat doe ik in niet meer. Maar goed, ik hoop dat als ik een jaar of veertig ben en de volgende snelle Nederlander het stokje van mij overneemt, ik daar geen last meer van heb. De komende vijftien jaar heb ik het er echter graag voor over."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"