Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Betrouwbaarheid is het allerbelangrijkste"

Max Verstappen is nog niet tot op de limiet gegaan met zijn nieuwe Red Bull RB15. De Nederlander leert de nieuwe auto kennen en is daarbij erg te spreken over de betrouwbaarheid van de Red Bull-Honda combinatie.

Verstappen neemt vandaag plaats in de Red Bull voor zijn derde testdag van dit jaar. Vorige week kende de Nederlander geen problemen en tevreden blikt hij terug. "Betrouwbaarheid is het allerbelangrijkste. Je weet door je ervaring precies waarnaar je op zoek bent tijdens een testdag. Daarbij gaat het niet om snelle rondetijden. Het belangrijkste voor mij is dat we veel ronden kunnen rijden, alle onderdelen kunnen testen en zien of alles heel blijft", laat de Nederlander op zijn site weten.

De tijden die aan het eind van de dag op het scorebord staan zeggen Verstappen weinig. "Het is niet zo belangrijk of je met veel of weinig benzine rijdt, omdat je al snel kan zien waar de auto beter kan. Daar werken we nu ook aan, met het vinden van een goede balans." De nieuwe technische reglementen, met een gewijzigde voor- en achtervleugel zijn daarbij van grote invloed. "Het is met de nieuwe vleugels lastiger om de balans voor elkaar te krijgen." Gisteren liet Pierre Gasly zich in de Red Bull van voren zien. Wat kunnen we van Verstappen verwachten deze week? "We gaan kijken hoe we de auto nog kunnen verbeteren. Dat kan zijn door de te werken aan de afstelling en op de achtergrond is het team constant bezig om de aerodynamica aan te pakken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"