Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Terugblik: Verstappen geeft zichzelf ruim na F1-debuut bijzonder cadeau op verjaardag

In 2024 staan we regelmatig stil bij het feit dat Max Verstappen al tien(!) jaar actief is in de Formule 1. Vandaag 9 jaar geleden haalde de nu drievoudig wereldkampioen de krantenkoppen.

Verstappen rijbewijs
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © Max Verstappen

Ja, er zal allicht ergens in die kranten vermeld hebben gestaan dat Max Verstappen jarig is op 30 september, maar dat was niet het grote nieuws van 2015. Het nieuws was namelijk dat hij zichzelf trakteerde op een mooi cadeau in de vorm van een... rijbewijs! Het was een wat vreemde gewaarwording dat Verstappen op het hoogste en snelste autosportniveau opereerde, zonder dat naast het circuit de openbare weg op mocht.

Op exact de dag waarop hij zijn achttiende verjaardag vierde stapte de toenmalige Toro Rosso-coureur, druk bezig met zijn debuutjaar, achter het stuur van een Renault met aanzienlijk meer pk's dan zijn STR10. Het theorie-examen werkt hij af tussen de Grand Prix van Japan en een bezoek aan Engeland door.

Verstappen slaagt en reageert verheugd op het succesje. Ja, hij laat zich liever rondrijden dan dat hij zelf achter stuur kruipt van een personenauto, maar toch: "Als ik voortaan zelf ergens heen wil gaan, kan ik mijn eigen Renault Clio RS pakken. Die vrijheid geeft me een goed gevoel."

Vandaag de dag hebben F1-coureurs ook allemaal een rijbewijs voor op de openbare weg nodig om deel te mogen nemen, dus de belofte van toen is vandaag de dag nog steeds relevant: "Ik ga me netjes aan de regels houden."

De redactie van RacingNews365 feliciteert Max Verstappen met zijn 27ste verjaardag. Van harte, Max!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1