Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bijt op zijn lip: "Wil niet praten over incident met Stroll"

Een tumultueuze vrijdag in Portimao zorgde voor volop vraagtekens bij Max Verstappen. De snelheid leek prima in orde te zijn, maar de vele rode vlaggen zorgden voor weinig 'schone' rondjes. In de tweede training reden Verstappen en Lance Stroll elkaar bovendien van de baan.

Verstappen handschoen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/ Red Bull Cotentpool

Max Verstappen was vrijwel de gehele vrijdag voorin te vinden. De eerste vrije training begon hij met een lange run én een spin. Na diverse aanpassingen aan de auto wist Verstappen zich vooraan te melden en leek hij redelijk gelijke tred te kunnen houden met de Mercedessen.

In de tweede sessie verging het hem aanvankelijk ook goed op de medium band, maar een snelle run op de zachte band zat er door de aanvaring met Lance Stroll niet in. Het zorgt voor genoeg vraagtekens bij de Nederlander.

"Het was geen gemakkelijke dag, ook door het nieuwe asfalt. Je kan eigenlijk maar een lijn rijden op het circuit, waarop je grip hebt. In de middag kwam de wind bovendien opzetten."

"We hebben de auto kunnen verbeteren tussen de sessies door, wat positief is. We moeten nog een volgende slag daarin maken en hebben nog huiswerk te doen."

"Ik weet niet goed waar we staan ten opzichte van Mercedes, dat gaan we morgen wel zien", aldus Verstappen in gesprek met Sky Sport.

Over het incident met Stroll wilde de Nederlander weinig kwijt, mede omdat hij nog naar de wedstrijdleiding moet om dit incident te bespreken. "Ik wil er niet over praten. Ik was erg verbaasd dat hij instuurde en had geen idee waar ik naar toe moest gaan. Ik dacht dat hij zijn snelle ronde erop had zitten."

"Wat kon ik doen? Afremmen? De vraag is ook of Lance kon afremmen? Het is altijd een discussie wie de schuldige is."

Tijdens de vrije training schold Verstappen Stroll nog de huid vol. Beluister zijn boordradio van net na het moment hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes