Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen bijt terug: "Daarom is mijn dominantie niet saai!"

Van de tien Formule 1-races tot nu toe dit seizoen won Max Verstappen er acht en teamgenoot Sergio Perez de overige twee. Saai? Nee hoor, aldus de regerend wereldkampioen.

Twee wereldtitels op rij en een derde titel lijkt er zo goed als zeker aan te komen: Max Verstappen geniet van een dominante periode in de Formule 1, maar terwijl de Nederlander overwinning na overwinning binnen hengelt, balen anderen van een 'saai' verloop van de races en het kampioenschap. Na perioden van dominantie door Red Bull, Mercedes en nu weer Red Bull heeft een groot deel van de sport wel weer zin in een spannende strijd om de titel, zoals we in 2021 voor het laatst zagen. Wat vindt Verstappen daar zelf van? Hoopt een deel van hem niet dat iemand de Nederlander kan uitdagen? "Een heel klein deeltje denkt dat misschien nog wel", zegt hij grijnzend hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Ik heb zoveel jaren gehad waarin we erg close waren en we dachten dat we volgend jaar mee zouden strijden, maar dat lukte dan weer net niet om verschillende redenen. Nu staan we hier eindelijk en geniet ik er van. Er wordt vaak gevraagd of ik dit niet saai vind, maar nee, dit is niet saai: hier hebben we al die jaren keihard voor gewerkt als team."

Verstappen: "Anderen staan daar nu"

Verstappen leidt het kampioenschap nu met 99 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. De punten samen zet Red Bull op eenzame hoogte in de titelstrijd voor de constructeurs: 411 punten in tien races, wat veel en veel meer is dan de nummer twee, Mercedes met 203 punten. Toch blijft de Limburger op zijn hoede. "We genieten er wel van, maar tegelijkertijd weten we dat anderen nu staan waar wij een aantal jaar geleden stonden. Ze zullen keihard pushen om ons te pakken en we weten precies wat ze proberen te doen. Toch blijven we hier en zullen we proberen bovenaan te finishen. Dus ja, daarom is mijn dominantie niet saai!"

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"