Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Blij dat ik mijn F1-carrière niet bij Red Bull ben begonnen'

Max Verstappen heeft wat advies voor de rookie in de Formule 1 volgend jaar. Daarbij legt de Nederlander uit dat het juist goed is om niet direct in een topteam te debuteren, iets wat hij zelf ook niet deed.

Komend Formule 1-seizoen zien we weer een aantal nieuwe (en oude bekende) gezichten op de grid. Logan Sargeant, Oscar Piastri en Nyck de Vries zullen de drie nieuwe fulltime coureurs zijn voor respectievelijk Williams, McLaren en AlphaTauri. In een rookie-jaar valt er natuurlijk nog genoeg te leren. Daar weet Max Verstappen alles van. Nu is hij een van de ervaren F1-coureurs op de grid, maar ook hij begon ooit bij het 'kleine' Toro Rosso, nu AlphaTauri. in gesprek met het Amerikaanse NBC geeft hij wat tips voor de eveneens Amerikaanse rookie Sargeant en natuurlijk voor de overige nieuwelingen. "Je moet er van genieten. Hij zit straks bij een team waar hij nog niet direct gaat strijden voor overwinningen, maar dat is juist goed. In het eerste jaar heb je dat niet nodig en moet je het misschien niet eens willen", zo trapt de tweevoudig wereldkampioen het interview af. "Natuurlijk wil iedereen winnen, maar het is niet een vereiste als je nog maar weinig ervaring hebt."

Moet je ook niet willen

Verstappen maakte zelf na iets meer dan één seizoen in de F1 de overstap naar topteam Red Bull. "Maar ik ben ook blij dat ik bij Toro Rosso ben begonnen. Gewoon ervaring opbouwen. Je kan wat fouten maken en niemand let er echt op. Je leert veel in dat eerste jaar", zo benadrukt de Nederlander. "Je hoeft niet te veel druk op jezelf te leggen, want het is gewoon een fantastische mogelijkheid. Er zijn echter veel geweldige coureurs en uiteindelijk rij je er op basis van je verdienste", aldus de Nederlander, die Sargeant het allerbeste wenst. "Als Amerikaanse coureur zie ik het als een fantastische kans. Ook met drie thuisraces volgend jaar."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'