Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blij met snelle Hamilton en Russell voorafgaand aan de Mexicaanse GP

Max Verstappen moet dit weekend zijn zijspiegels in de gaten houden, want twee zilver gekleurde bolides liggen op de loer. De Nederlander vindt het alleen maar mooi dat Mercedes dit weekend strijdt om de zege.

Max Verstappen verwacht een spannende strijd met Mercedes tijdens de GP van Mexico, al had hij in eerste instantie niet aan zien komen dat Lewis Hamilton en George Russell zouden gaan mengen in de strijd. "Na de eerste training had ik dit niet veracht natuurlijk, maar als je naar het seizoen kijkt en hoeveel downforce ze hebben, dan gaan ze hier wel goed. De ijlere lucht helpt hen natuurlijk ook", vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . Die ijlere lucht was een punt dat in het verleden vaak juist in het voordeel van Red Bull en Verstappen speelde, waardoor de Nederlander ook in tijden van Mercedes-dominantie wist te winnen op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Vandaag de dag is dat niet per se meer hetzelfde. "Het is een heel ander concept qua auto, dus je kan dat niet meer vergelijken met de afgelopen jaren. Meestal gaat Mercedes wel goed als we met veel downforce rijden en als je (zoals Mercedes, red.) iets tekort komt op het rechte stuk, dan maakt dat hier in Mexico wat minder uit", zo doelt hij op de ijlere lucht en de gevolgen daarvan voor de motor.

Verstappen verwacht sterk Mercedes

Voor het eerst dit jaar lijkt Ferrari al per definitie kansloos voor de overwinning en is het juist Mercedes dat de grote uitdager zal zijn van Verstappen en teamgenoot Sergio Perez. Ondertussen is Verstappen zelf vooral alvast met 2022 bezig. "Ik denk dat het goed is voor de sport natuurlijk, maar wij moeten ook naar volgend jaar werken. We hebben punten waar we onszelf op willen verbeteren, zodat we dan weer een beetje een gat kunnen slaan", aldus Max, die veel tegenstand verwacht van George Russell en Lewis Hamilton, die de race vanaf de twee plekken achter hem van start zullen gaan. "Ik denk dat Mercedes een goede racepace zal hebben. Het zal dan ook niet makkelijk worden, maar we gaan wel voor die overwinning. Ik denk bovendien dat Mercedes in Abu Dhabi ook kansen zal hebben, maar we zien het uiteindelijk wel.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"