Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft bij standpunt: "Dit is gewoon niet correct"

Max Verstappen blijft bij zijn standpunt dat de aangekondigde maatregelen van de FIA om porpoising tegen te gaan 'niet correct' zijn. Althans, de redenen waarom zijn in de ogen van de Red Bull-coureur niet correct.

Op de donderdag in Canada kondigde de FIA aan het probleem van porpoising aan te pakken. Middels sensoren aan boord van de Formule 1-auto's en een formule wil de FIA in kaart brengen hoe zeer de auto's last hebben van porpoising. Zo kan de FIA teams verplichten de auto te verhogen om het probleem tegen te gaan en als dat nog niet voldoende blijkt te zijn, dan is de FIA zelfs gemachtigd een inschrijving te diskwalificeren. De eerste reactie van Max Verstappen kon niet anders worden omschreven dan 'stellig' . Sterker nog, hij was er zwaar door geïrriteerd. Nu bijna een dag later, is hij zeker geen andere mening toegedaan.

'Lastig te controleren'

"Ik denk niet dat het correct is dat ze (de FIA, red.) zich hier nu in gaan mengen en ons allemaal nieuwe regels op gaan leggen. Bovendien valt dit allemaal heel lastig te controleren, maar we zullen wel zien hoe het gaat", aldus Verstappen tijdens de persconferentie tegenover onder andere RacingNews365. Hij benadrukt nog maar eens dat de oplossing tegen porpoising wat hem betreft heel simpel is: "Ik snap dat er naar de veiligheid gekeken wordt en natuurlijk zoek je de grenzen op van waar je wel of of niet mee kan dealen in de zoektocht naar performance. Maar je kan het aan elke engineer in de paddock vragen. Als je de auto verhoogt, vermindert dat het probleem."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"