Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen blijft Bleekemolen verbazen: "Wat hij heeft gedaan is niet normaal"

De derde wereldtitel van Max Verstappen is geen verrassing meer. De Nederlander domineerde dit seizoen in de Formule 1 en met zijn tweede plaats in de spintrace van de GP van Qatar werd hij voor het derde jaar op rij wereldkampioen. RacingNews365 kijkt met prominenten uit de Nederlandse racewereld terug op het wonderbaarlijke seizoen van Verstappen. Jeroen Bleekemolen zag het meest dominante F1-jaar ooit.

Verstappen Qatar
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was vooral de vraag wanneer Max Verstappen zijn derde wereldtitel in de Formule 1 kon bijschrijven. In Qatar dus. Na de sprintrace was hij niet meer bij te halen door de enig overgebleven 'concurrent', teamgenoot Sergio Perez. Verstappen onderstreept hiermee zijn dominantie dit seizoen. "Dit is misschien wel het meest dominante kampioenschap ooit", zegt Jeroen Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

De Nederlandse coureur en Formule 1-analist bij onder meer de NOS heeft met bewondering gekeken naar de prestaties van Verstappen dit seizoen. "We hebben natuurlijk wel vaker gezien dat mensen makkelijk kampioen werden, tenminste dominant kampioen werden. Alleen het unieke nu is wel dat de verschillen heel klein zijn op dit moment in de Formule 1. En als je dan toch elke week bovenaan staat, dat je dat voor elkaar krijgt, dat is toch wel gewoon uniek."

Het is iets wat volgens Bleekemolen mensen snel vergeten. "Mensen hebben het er alleen maar over dat het saai is en dat we toch wel weten wie er wint. Dan is het nog steeds gewoon heel erg knap. Hij staat niet acht tienden voor in de kwalificatie en dat was wel als mensen dominant waren vroeger. En dan hoef je nog niet eens heel ver terug te gaan, kijk naar Mercedes. Die stonden echt ver voor op de rest, maar max niet. Dus dat je dat dan elke week weer doet, is uniek. We wennen allemaal aan het succes en hoe het gaat, maar dit is echt wel een stukje geschiedenis van de Formule 1, die we niet snel gaan vergeten."

Zelfverzekerd

Voor Verstappen is het de derde wereldtitel. Bleekemolen vindt dat de Nederlander elk jaar sterker wordt. "Hij is eigenlijk gewoon de beste. Natuurlijk is hij weer wat beter geworden, maar eigenlijk kun je zeggen dat hij vanaf het begin af aan iets neer heeft gezet wat niet normaal is. Maar hij blijft verbazen, hij blijft beter worden."

Voor Bleekemolen, tevens mede-eigenaar van Raceplanet, is het ook typerend hoe Verstappen zich herstelde van zijn enige mindere weekend, in Singapore. Een week later in Japan won hij alweer zijn dertiende race van het seizoen.

"Het is mooi dat ie dan ook gewoon terugkomt. De week erna zegt 'ik wil met 20 seconden plus winnen'. Dat had ook zomaar kunnen lukken als hij wat meer risico had genomen. Dat is wel heel mooi. Hij is gewoon zo zelfverzekerd, zo sterk. Dat is ook wel uniek en dat is ook gewoon hoe hij er nu weer bij staat. Dat is ook waarom de concurrentie eigenlijk weet dat er maar eentje de beste is."

			© XPBimages
	© XPBimages

Niet doorgaan om beste allertijden te worden

Verstappen heeft dit seizoen ook weer enkele records op zijn naam gezet, zoals de meeste zeges op rij in de Formule 1. Zijn contract bij Red Bull loopt nog door tot 2028. Mocht hij al die jaren wereldkampioen worden, dan pakt hij ook het record van meeste wereldtitels (8). Dit is nu in handen van Lewis Hamilton en Michael Schumacher, die beiden op zeven staan. Bleekemolen ziet dit echter niet zo snel gebeuren.

"Als hij lang door wil gaan, dan kan hij alle records verbreken, maar ik heb niet het idee dat Max erop uit is om heel lang door te gaan. Dat zouden wij natuurlijk allemaal heel jammer vinden, maar ik vind het ook wel weer mooi. Dat is typisch Verstappen. Dit is gewoon hoe zijn vader is, hoe hij is. Ze zijn gewoon echt. Ze zijn puur. Er zit geen onzin bij. Ze weten gewoon wat ze willen en ze willen wereldkampioen worden en dat is hij geworden. Natuurlijk gaat hij nog een paar jaar door, maar hij gaat niet door om de beste aller tijden te worden. Het zijn echt sportmensen, die doen het niet voor de roem, maar voor de sport."

Gevraagd naar zijn favoriete moment van Max Verstappen, dan kiest Bleekemolen niet iets van dit jaar. Hij keert terug naar 2016, de GP van Brazilië waar Max Verstappen zestien rondes voor het einde nog zestiende lag, maar uiteindelijk als derde finishte. "Brazilië in de regen, dat was toch wel heel uniek. Toen heeft hij echt huisgehouden. Uiteindelijk won hij hem niet, maar de manier waarop hij dat deed, iedereen in de regen inhaalde, dat was wel echt heel knap. Natuurlijk ook de wagenbeheersing, daar zat ook een klein beetje geluk bij, maar geluk dwing je ook af. Hoe hij dat toen deed, dat was gewoon echt heel knap."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"