Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft hangen in 'corona-bubbel': "Ben hier niet voor het publiek"

Sinds het uitbreken van de coronapandemie is de interactie tussen coureurs en fans wat minder geworden. Nu de circuits weer nagenoeg open zijn voor het publiek groeit dit weer, al houdt Max Verstappen vast aan een rustig weekend met minder (media)verplichtingen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

In de tijden van de 'coronabubbel' in de Formule 1 werden de coureurs weggehouden van de fans, om zo het virus uit de paddock te weren. Nu de pandemie haar einde nadert, mag er steeds meer binnen de F1. In Australië ziet de interactie met de fans er weer zoals vanouds uit, al gaat niet elke coureur volledig terug naar 'normaal'.

Zo ook niet Max Verstappen, die niet van plan is om meer (media)verplichtingen in te plannen gedurende een Grand Prix-weekend. "Zelfs als er geen corona meer is, ga ik niet méér doen tijdens de raceweekenden", laat hij weten aan Reuters. De reden is voor hem logisch: "Ik ben hier om te racen, niet om het publiek te vermaken."

"Ik ga ze vermaken met wat ik op het circuit doe", beargumenteert de regerend wereldkampioen, die zijn schema verder zo rustig mogelijk houdt. "Anders voel je je minder goed en gaat het je prestaties in de weg zitten. Je moet hetzelfde blijven doen en dezelfde aanpak behouden."

Verstappen: 'Daar leef je voor en krijg je voor betaald'

Interactie met de Formule 1-fans is natuurlijk onmisbaar voor de coureurs, maar Verstappen benadrukt dat dit nooit in de weg moet zitten van de prestaties op het asfalt. "Je hebt de juiste mensen om je heen nodig. Natuurlijk weet je op een gegeven moment wat je nodig hebt als je je goed wil voelen in de auto en hoeveel verplichtingen je daarbij kan afwerken."

"Maar je moet ook nee kunnen zeggen tegen een aantal verplichtingen. We zijn hier om te racen, daar leef je uiteindelijk voor en daar krijg je voor betaald", aldus de Limburger.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

21 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull