Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft Marko verbazen na eerste wereldtitel: "Zal niet zijn laatste zijn"

Max Verstappen heeft dit seizoen vriend en vijand verbaasd met zijn consistentie en zijn prestaties. Helmut Marko geeft aan dat hij zelfs verbaasd is over wat de Nederlander allemaal kan met een Formule 1-auto.

De Grand Prix van Abu Dhabi werd gewonnen door Max Verstappen en de Nederlander schreef daarmee zijn eerste wereldtitel op zijn naam. Het team rondom de Nederlander is uiteraard heel blij met de prestatie van de Red Bull-coureur, maar Helmut Marko verwacht dat we nog niet alles van Verstappen hebben gezien. "Hij is een coureur waarvan ik zeker weet dat hij niet aan het einde van zijn kunnen is", zegt de adviseur van Red Bull in gesprek met BBC . De Oostenrijker geeft ook toe dat de Nederlander hem dit seizoen meerdere malen verbaasd heeft. "We zagen zijn prestaties in de kwalficaties van de laatste twee races in Jeddah en Abu Dhabi. Hij reed rondes die zoveel beter waren dan de auto zou hebben moeten kunnen leveren. En daarom geloven we dat we het hoogtepunt van Max Verstappen nog niet hebben gezien. Hoe meer hij wint, hoe relaxter hij wordt."

Marko onder de indruk van 'kalme' Verstappen

Marko kent Verstappen al heel lang. De Oostenrijker wordt gezien als 'de ontdekker' van de Limburger en was uiteindelijk ook degene die ervoor zorgde dat de Nederlander een contract kreeg bij Toro Rosso. "Hij heeft heel snel geleerd. Hij is erg emotioneel, maar weet dat steeds beter onder controle te houden. Hij kan behoorlijk koppig zijn, maar hij is volwassen geworden zonder zijn sterke eigenschappen te verliezen", vertelt Marko. De Oostenrijker is daarnaast onder de indruk van hoe kalm de Red Bull-coureur kan blijven. Wat mensen in de media over hem zeggen, doet hem helemaal niks, ziet de adviseur van de Oostenrijkse renstal. "Hij gaat zijn eigen weg. Hij kijkt niet links en rechts. Hij maakt zich niet druk om al dat gedoe in de media en zo. En het is mooi om te zien dat zo'n jonge vent zo gefocust is om een geweldige prestatie neer te zetten."

De eerste maar niet de laatste

Verstappen schreef in Abu Dhabi zijn eerste titel op zijn naam en Marko denkt dat het een zucht van verlichting zal zijn voor zijn stercoureur. De Oostenrijker is er ook van overtuigd dat de Red Bull-coureur in de toekomst nog meer F1-titels gaat pakken "Gelukkig heeft hij nu zijn eerste wereldkampioenschap gehaald. Ik weet zeker dat het niet zijn laatste zal zijn en we zullen hard werken om voor de volgende te kunnen vechten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi