Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen blijft met gemengde gevoelens achter: "Tweede sessie was minder"

Max Verstappen moest na een sterke start toch weer de McLarens voor zich dulden tijdens de tweede vrije training in België. De Nederlander blijft daarom met gemengde gevoelens achter.

Verstappen FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was een dag met twee gezichten voor Max Verstappen in België. De Nederlander was razendsnel in de eerste vrije training, waarna hij tijdens de tweede oefensessie Lando Norris en Oscar Piastri voor zich moest dulden. Verstappen blikt met gemengde gevoelens terug op de vrijdag.

"We hebben best wel een paar dingen geprobeerd", vertelt Verstappen op zijn eigen website. "Je hebt natuurlijk de eerste en derde sector waar je topsnelheid wilt hebben en een erg lange tweede sector waar je de snelheid in de bochten nodig hebt. Het is dus erg lastig de juiste balans te vinden."

De tweede training verliep niet perfect, beaamt Verstappen. "We moeten nu de data analyseren. Ik denk dat we de dag positief zijn gestart, maar de tweede sessie was iets minder. We hebben wat dingen waar we naar moeten kijken, vooral ook omdat we wat wijzigingen hebben aangebracht. We starten wat verder naar achteren vanwege de motorwissel en daarom moeten we nog wat dingen optimaliseren."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'