Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen blijft met vraagtekens achter na geheimzinnig radiobericht

Wat heeft Red Bull gedaan aan de wagen van Max Verstappen bij diens pitstop in de GP van de Verenigde Staten? Verstappen zelf weet het niet.

Het was een opvallend moment tijdens de eerste stint van Max Verstappen tijdens de GP van de Verenigde Staten. Zijn race-engineer Gianpiero Lambiase komt bij Verstappen op de radio met een bericht dat er een probleem met de wagen van de Nederlander was en dat ze het tijdens de pitstop zouden oplossen. Verstappen zelf tast in het duister over dat moment en wat er mogelijk aan de hand was.

"Ik heb geen idee, ik heb er ook niet naar gevraagd. Ik heb gewoon gereden", reageert Verstappen kort tijdens de persconferentie in Austin. Verstappen stond slechts enkele seconden stil en het was niet duidelijk of er daadwerkelijk iets werd aangepast aan de wagen. Verstappen nogmaals: "Ik heb het nog niet gevraagd, dus ik weet het niet."

Verstappen moest uiteindelijk hard werken om als derde te eindigen in de race en zijn voorsprong op Lando Norris te vergroten. Was hij tevreden met hoe de RB20 presteerde? "Ik denk dat dit niet de beste race voor ons was in vergelijking met de sprintrace. Ik had bijvoorbeeld moeite met de balans en de grip. Ik kon de auto niet echt goed remmen of draaien. Al vrij snel realiseerde ik me dat we de race niet zouden gaan winnen, maar ik probeerde gewoon mijn eigen race te rijden", geeft Verstappen aan. 

"Ik denk dat we de beste strategie hebben gedaan die we konden als team. En toen was het gewoon overleven tot het einde. En toen kwam Lando natuurlijk ook nog dichtbij. We hadden echt goede gevechten. Eerlijk gezegd was het heel leuk, maar ja, over het algemeen was het nog steeds een behoorlijk zware race voor mij."

Verstappen heeft nu een voorsprong van 57 punten op Lando Norris. Eindelijk loopt hij weer eens iets uit, in plaats van dat de McLaren-rijder punten van hem afsnoept. "Dat is zeker positief, maar ik hoopte op iets meer performance tijdens de race. Dus dat moeten we analyseren, waarom we gewoon niet zo goed waren. Ik denk dat iedereen een beetje beter was of op zijn minst hetzelfde als tijdens de sprintrace, en het voelde alsof wij absoluut slechter waren. Dus ik moet begrijpen waarom dat was."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen