Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet concurrentie ondanks galavoorstelling dichterbij komen

Max Verstappen declasseerde de concurrentie tijdens de Grand Prix van Bahrein, De Nederlander eindigde twintig seconden voor teamgenoot Sergio Perez en kende zo een perfecte start. Het tovert een glimlach op het gezicht van Verstappen.

Verstappen Bahrain win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Poleposition, de zege en de snelste raceronde: Max Verstappen domineerde als vanouds in Bahrein. De regerend wereldkampioen bouwde in de openingsfase al een grote voorsprong op en cruisete naar de overwinning. Het zorgt uiteraard voor veel tevredenheid bij Verstappen, die tegenover Viaplay al duidelijk de race kan analyseren.

"Het ging heel goed", vertelt Verstappen. "De start was belangrijk en daarna had ik een goed gevoel in de auto. Ik kon ook best wel goed op de banden letten en mijn eigen race rijden. Het ging beter dan verwacht om eerlijk te zijn, maar de wind was ook iets anders."

Verstappen denkt dat de windrichting het verschil gemaakt heeft. "Misschien werkte dat iets beter voor onze auto. De afgelopen twee dagen was de wind een stuk sterker en kwam hij ook vanuit een andere richting. Ik denk dat de windrichting van de afgelopen dagen op een één of andere manier niet goed was voor onze auto. Tijdens de race werkte het juist wel."

"Geen probleem"

De stints van Verstappen zagen er zeer solide uit. De coureur voelde dat zelf ook. "Strak, geen probleem. Het gevoel was ook al heel goed tijdens de wintertests. Toen was het hetzelfde als nu tijdens de race, terwijl het gevoel iets anders was met de andere windrichting. Dat maakte het misschien wat lastiger voor ons."

Was het de perfecte race? "Ik ga de race rustig terugkijken en dan analyseer je natuurlijk bepaalde dingen. Je leert altijd heel veel over de bandenkeuzes, al denk ik wel dat onze keuze om twee keer voor softs te gaan goed uitpakte. Het is een prima begin, maar het is een lang seizoen. Vorig jaar waren we hier ook heel goed en dan heb je misschien bepaalde circuits waar het minder loopt. Over het algemeen denk ik dat iedereen wel wat dichterbij is gekomen", sluit Verstappen af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs