Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft realistisch: "Ferrari was sneller dan wij"

Ondanks dat Sergio Perez de iconische race in Monaco wisten te winnen, was Ferrari volgens Max Verstappen sneller dan Red Bull. Maar de strategie speelde uiteindelijk de hoofdrol.

Verstappen Leclerc Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc en Carlos Sainz kwalificeerden zich op P1 en P2 na de crash van Sergio Perez aan het eind van Q3. Ook in de race leek Ferrari sneller te zijn dan Red Bull, maar toch wist de Oostenrijkse renstal de overwinning met Sergio Perez binnen te slepen met behulp van een uitmuntende strategie. Ferrari liet daarentegen steken vallen in het tactische spelletje.

Aan het eind van de race reed de top vier rondes lang zeer dicht achter elkaar en toen ze finishten zat er maar drie seconden tussen P1 en P4. Het leek erop dat de Ferrari F1-75 van zowel Sainz als Leclerc sneller was dan de Red Bull RB18 van Perez en Max Verstappen. Niet geheel onbelangrijk was dat de mediums van Perez al redelijk ver 'op' waren.

Het is daarom lastig te zeggen welke auto het snelst was in Monaco en vandaar dat er aan de coureurs werd gevraagd welk team zij denken dat sneller was. "Als je kijkt naar de snelheid over een enkel rondje, dan denk ik dat zij (Ferrari, red.) sneller waren dan wij", laat Verstappen weten.

De Nederlander vervolgt: "In de long run is het moeilijk te zeggen, omdat niemand echt pusht. Het ging allemaal om de kwalificatie. Het maakt niet uit of je snel bent in de race, omdat je toch niet kan inhalen."

Strategie was belangrijker dan snelheid

Om posities te winnen bleken de strategische keuzes en de juiste timing een hoofdrol te spelen. In het gevecht om de overwinning deed snelheid er minder toe. Toen Perez eenmaal de race leidde, was het knap lastig voor Sainz om hem te passeren. "Het was bijna onmogelijk. Ik probeerde alles", laat Sainz weten.

De Spanjaard vervolgt: "Bij Monaco gaat het er niet om wie de snelste is, maar gaat het erom wie de pitstops juist timet en de strategie juist heeft. Red Bull ging voor de intermediates en wij besloten om buiten te blijven op de full wets. Ik was toen aan de leiding voor die stint, dus je zou kunnen zeggen dat wij sneller waren."

Verstappen is het eens met Sainz en waardeert het knap staaltje werk van zijn team om de juiste keuzes te maken op het juiste moment. "Vandaag ging het vooral om strategie en de juiste beslissingen maken. Ik moet zeggen dat het team erg relaxed en duidelijk was met de beslissingen. Er was geen twijfel. Het ging van: 'pit nu, we gaan op deze band'. Ze hebben echt heel goed werk geleverd."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023