Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft verrast achter na dominant Grand Prix-weekend

Max Verstappen had niet verwacht dat het weekend in Imola zó goed zou verlopen. Red Bull scoorde een 1-2 en nam bijna de maximale hoeveelheid punten mee naar huis.

Red Bull-coureur Max Verstappen hoopt dat er verbetering op zou treden, nadat Red Bull de eerste significante upgrade van het Formule 1-seizoen introduceerde, maar dat de Oostenrijkse renstal gelijk een 1-2 kon scoren, was boven verwachting. Vooral na de GP van Australië, waar de Nederlander voor de tweede keer in drie races uitviel, was het een verrassing om de maximale hoeveelheid punten mee naar huis te nemen. "Natuurlijk was Melbourne niet zo goed voor ons", zo blikt Verstappen bij onder meer RacingNews365 terug op de race voorafgaand aan Imola. "Ook de start van het seizoen was over het algemeen niet geweldig, dus we hadden een goed weekend nodig. Ik had echter niet verwacht dat het zo zou worden." "Maar als je een weekend zoals deze hebt, dan is dat ongelooflijk. Ik bedoel maar, een 1-2 voor het team en ook maximale punten!" Verstappen scoorde maximaal in de sprintrace, de Grand Prix en klokte ook de snelste ronde. "We hebben geen enkele fout gemaakt. Ik denk dat we de juiste keuzes hebben gemaakt bij het switchen naar droogweerbanden en we hadden de race onder controle."

Verstappen: 'Het is makkelijk om naast het circuit terecht te komen'

De dominante zege van Verstappen was zeker niet eenvoudig. "Natuurlijk zag het er mogelijk wat makkelijker uit op televisie, maar je moet altijd gefocust blijven", aldus de Nederlander. "Vooral met alle achterblijvers. Het is makkelijk om naast het circuit terecht te komen als je van de ideale racelijn af gaat en door een plas water rijdt." Het inhalen van de achterblijvers, waaronder ook voormalig titelrivaal Lewis Hamilton, verliep echter vlekkeloos. "De auto voelde goed aan. Natuurlijk zagen we al tijdens de sprintkwalificatie dat de snelheid er was en dat we onze banden goed konden managen, dus ja, een zeer positief weekend."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap