Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blikt terug: 'Ik dacht dat mijn vader een hartaanval kreeg!'

De Grand Prix van Abu Dhabi was niet alleen een rollercoaster voor Max Verstappen, maar ook voor zijn vader. Vanaf de zijlijn trok vader Jos Verstappen wel heel wit weg toen zijn zoon over de eindstreep kwam als wereldkampioen.

Het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi was net zoals het hele Formule 1-seizoen van 2021 spectaculair. In de laatste ronde werd de titel beslist na een ongelooflijke titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Vader Jos Verstappen was aanwezig en zag, samen met Red Bull, zijn zoon kampioen worden. Dit was hét doel van Max en Jos, het hoogst haalbare. De regerend wereldkampioen kijkt dan ook met enorme tevredenheid terug naar het moment. "Ik sprong uit de auto en alle monteurs en mijn vader renden naar mij toe", blikt hij terug in gesprek met The Guardian . Het werd een moment van ontlading na een bloedstollende titelstrijd.

Verstappen: 'Ik dacht dat hij doodging"

Ook live op televisie was duidelijk te zien hoe geschokt vader Jos was met de uitslag van de race. Verstappen moest lachen om de reactie van zijn vader, die wel héél wit wegtrok toen zijn zoon de titel binnenhaalde. "Ik dacht dat hij doodging, want het leek alsof hij een hartaanval ging krijgen!" "Hij zag er zo bleekjes uit, het was echt ongelooflijk. Die kleur van zijn huid was zeker weten niet gezond", aldus de Red Bull-coureur. Wat ze tegen elkaar zeiden op het eerste moment dat ze elkaar zagen? "We hebben het geflikt!"

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'