Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blikt terug op strijd met Schumacher: 'Dit moet je ook kunnen waarderen'

Max Verstappen kon op Silverstone niet meedoen met de strijd voor de overwinning, maar was juist aan het vechten voor een aantal WK-punten. Dit deed hij tot aan de finishvlag tegen Mick Schumacher. Hij genoot van het gevecht.

Verstappen Schumacher Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Meestal zien we Max Verstappen vechten om overwinningen of in ieder geval podiumplaatsen, maar nadat de RB18 van de Nederlander schade opliep, was de zevende plaats het hoogst haalbare in Groot-Brittannië. Tot aan de eindstreep vocht hij met Haas-coureur Mick Schumacher, die ondanks meerdere inhaalpogingen niet voor Verstappen wist te finishen.

De Limburger vond het een leuk gevecht met Schumacher, ook al had hij liever aan de voorkant van het veld gereden. "Natuurlijk was mijn auto wat beschadigd, maar ik wist ook dat Mick voor de zevende plaats wilde gaan", legt Verstappen uit aan onder meer RacingNews365. "Het was leuk. Natuurlijk vond ik het niet leuk waar ik reed, maar deze gevechten met anderen moet je ook kunnen waarderen. Het was best een goed gevecht."

			© XPB
	© XPB

Verstappen lacht: 'Ik wist dat Schumacher die plaats wilde'

Schumacher verloor het gevecht uiteindelijk van Verstappen, al scheelde het niet veel. De twee spraken elkaar vlak na de race. "Ik zei tegen hem dat ik wist dat hij voor de punten aan het vechten was, waarop hij zei dat hij de zevende plaats graag wilde. Ik reageerde: 'Ik weet dat je dat wilde'", lacht Verstappen.

Het ging in de slotfase van de race nog maar net goed tussen Verstappen en Schumacher. De Haas-coureur moest een agressieve verdedigingsactie van de Red Bull-rijder ontwijken. "Ik wist dat hij dat moest, want anders was het voor beide fout gegaan. Gelukkig is hij slim genoeg", aldus Verstappen.

Bekijk hieronder de slotfase van de GP van Groot-Brittannië.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen