Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen blikt terug op vijf jaar Formule 1: "Een mooie tijd, maar ik wil nog meer"

In 2014 maakte Max Verstappen zijn debuut als vrijdagcoureur voor Toro Rosso tijdens de Grand Prix van Japan. Ruim vijf jaar later blikt de Red Bull-coureur terug op zijn Formule 1-carrière tot dusver.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Japan schoof Max Verstappen achter de microfoon aan bij de BBC-podcast Chequered Flag. Als hem wordt gevraagd hoe hij terugkijkt op vijf jaar Formule 1, geeft hij aan dat het voor hem een goede periode is geweest: "Het waren zeker vijf goede jaren, maar natuurlijk wil ik nog veel meer bereiken."

Na vijf jaar en bijna honderd Grand Prix-starts kent de Red Bull-coureur het klappen van de zweep wel. Die periode heeft hem echter wel veranderd: "Ik ben nu veel relaxter, je hebt als coureur immers al veel meegemaakt en je weet wat je kan verwachten. De grootste verandering voor mij was echter de overstap naar een topteam als Red Bull. Ik heb mijn races gewonnen en mooie podiumplaatsen gepakt", vervolgt Verstappen, die aangeeft dat sommige dingen wél hetzelfde zijn gebleven: "Ik kan nog steeds geen baard laten groeien, het wil me maar niet lukken."

Als Verstappen wordt gevraagd of de voorbije vijf jaar zijn verlopen zoals hij had verwacht, geeft hij aan dat hij veel meer in het moment leeft: "Ik denk nooit zoveel na over de toekomst. Dat is iets waar je in gedachte wel mee bezig kunt zijn, maar waar je werkelijk helemaal niets mee opschiet."

"Ik vind het zelf ook altijd heel lastig om dat soort voorspellingen over de toekomst te doen, veel liever geniet ik dan ook van het hier en nu", aldus de man die in de Verenigde Staten over enkele weken aan de start staat van alweer zijn honderdste(!) Grand Prix: "Die vijf jaar in de Formule 1 zijn voorbij gevlogen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

3 reacties