Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blikt terug: "Soms gebeuren er ineens wonderen"

Pas in de allerlaatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi kon Max Verstappen nog een gooi doen naar de wereldtitel, met succes. De ietwat zenuwachtige Red Bull-rijder had dit niet verwacht en spreekt van een klein wonder.

Na afloop van de titelbeslisser op het Yas Marina Circuit geeft Max Verstappen toe dat hij toch een beetje zenuwachtig was. "Natuurlijk ben je dat een beetje, maar aan de andere kant is het gewoon weer een race waarin je het gewoon goed wil doen", blikt hij terug. Nadat hij bij de start de leiding in de wedstrijd verloor aan Lewis Hamilton begon het er steeds slechter uit te zien. "De uitkomst van de race bepaalt of je eerste of tweede wordt in de eindstand en ik probeerde de hele race te pushen en erin te blijven geloven, ook al zag het er echt niet zo uit." Een late safety car door een crash van Nicholas Latifi gaf echter hoop. Verstappen dook naar binnen voor een vers setje softbanden en kon bij de herstart de eerste plaats claimen. Hiermee won hij de Grand Prix van Abu Dhabi en dus de wereldtitel, iets waar hij bijna niet meer in kon geloven. "Soms gebeuren er ineens wonderen", zegt hij met een brede glimlach.

Veel respect voor Hamilton

Het ging er tijdens de titelstrijd hard aan toe, maar Verstappen kan alleen maar respect hebben voor zijn titelrivaal. "Lewis is een geweldige coureur. Ze hebben het echt heel, heel lastig voor ons gemaakt. Ik denk ook dat iedereen het geweldig vond om dit te zien. Natuurlijk hebben we wat zware momenten gehad, maar dat is allemaal onderdeel van de sport." "Het is emotie. Iedereen wil winnen en dat kan elke kant op vallen. Vandaag, maar ook volgend jaar. We komen terug en we zullen het weer allemaal opnieuw gaan proberen!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"