Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen boekt groot financieel succes en racet lijst met rijkste Nederlanders binnen

Max Verstappen is een van de nieuwkomers in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. Hij is de jongste persoon ooit die zich in die lijst weet te werken.

Max Verstappen wordt rijkelijk gecompenseerd voor zijn heldenwerk bij Red Bull Racing in de Formule 1. Zo goed dat hij inmiddels in de lijst van rijkste 500 Nederlanders, de Quote 500, staat. De komende jaren zal hij naar verwachting louter verder stijgen vanwege zijn riante salaris, meer dan dertig miljoen per jaar, en zijn grote successen op de baan, waardoor hij daarbovenop ook nog vele bonussen binnen weet te slepen.

Vermogen van 120 miljoen

Het vermogen van Verstappen wordt geschat op 120 miljoen euro, waardoor hij maar net op de lijst staat, op plek 500 om precies te zijn. De tweevoudig F1-kampioen vangt ook nog inkomsten vanuit sponsordeals met onder meer Jumbo, CarNext en Viaplay. Hij is bovendien de jongste Nederlander ooit op de lijst. Overigens zien we ook een andere bekende racenaam de top 500 binnenkomen. Het is namelijk prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, die met een vermogen van 125 miljoen op plek 481 binnenkomt. Dat heeft echter voornamelijk met het bezitten van pandjes en zijn software-imperium te maken en minder met racen, zo schrijft de Quote. De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, ergfgenaam van bierbrouwer Freddy Heineken. De familie die de touwtjes van C&A in handen heeft, de familie Brenninkmeijer, is de rijkste familie met een vermogen van 24 miljard.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'