Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen boekt groot financieel succes en racet lijst met rijkste Nederlanders binnen

Max Verstappen is een van de nieuwkomers in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. Hij is de jongste persoon ooit die zich in die lijst weet te werken.

Max Verstappen wordt rijkelijk gecompenseerd voor zijn heldenwerk bij Red Bull Racing in de Formule 1. Zo goed dat hij inmiddels in de lijst van rijkste 500 Nederlanders, de Quote 500, staat. De komende jaren zal hij naar verwachting louter verder stijgen vanwege zijn riante salaris, meer dan dertig miljoen per jaar, en zijn grote successen op de baan, waardoor hij daarbovenop ook nog vele bonussen binnen weet te slepen.

Vermogen van 120 miljoen

Het vermogen van Verstappen wordt geschat op 120 miljoen euro, waardoor hij maar net op de lijst staat, op plek 500 om precies te zijn. De tweevoudig F1-kampioen vangt ook nog inkomsten vanuit sponsordeals met onder meer Jumbo, CarNext en Viaplay. Hij is bovendien de jongste Nederlander ooit op de lijst.

Overigens zien we ook een andere bekende racenaam de top 500 binnenkomen. Het is namelijk prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, die met een vermogen van 125 miljoen op plek 481 binnenkomt. Dat heeft echter voornamelijk met het bezitten van pandjes en zijn software-imperium te maken en minder met racen, zo schrijft de Quote.

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, ergfgenaam van bierbrouwer Freddy Heineken. De familie die de touwtjes van C&A in handen heeft, de familie Brenninkmeijer, is de rijkste familie met een vermogen van 24 miljard.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'