Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen boekt groot financieel succes en racet lijst met rijkste Nederlanders binnen

Max Verstappen is een van de nieuwkomers in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. Hij is de jongste persoon ooit die zich in die lijst weet te werken.

Max Verstappen wordt rijkelijk gecompenseerd voor zijn heldenwerk bij Red Bull Racing in de Formule 1. Zo goed dat hij inmiddels in de lijst van rijkste 500 Nederlanders, de Quote 500, staat. De komende jaren zal hij naar verwachting louter verder stijgen vanwege zijn riante salaris, meer dan dertig miljoen per jaar, en zijn grote successen op de baan, waardoor hij daarbovenop ook nog vele bonussen binnen weet te slepen.

Vermogen van 120 miljoen

Het vermogen van Verstappen wordt geschat op 120 miljoen euro, waardoor hij maar net op de lijst staat, op plek 500 om precies te zijn. De tweevoudig F1-kampioen vangt ook nog inkomsten vanuit sponsordeals met onder meer Jumbo, CarNext en Viaplay. Hij is bovendien de jongste Nederlander ooit op de lijst.

Overigens zien we ook een andere bekende racenaam de top 500 binnenkomen. Het is namelijk prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, die met een vermogen van 125 miljoen op plek 481 binnenkomt. Dat heeft echter voornamelijk met het bezitten van pandjes en zijn software-imperium te maken en minder met racen, zo schrijft de Quote.

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, ergfgenaam van bierbrouwer Freddy Heineken. De familie die de touwtjes van C&A in handen heeft, de familie Brenninkmeijer, is de rijkste familie met een vermogen van 24 miljard.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen