Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen boezemt Hill angst in: "Maar toch zou Hamilton dan van hem winnen"

Max Verstappen heeft tot nu toe een dominant seizoen. De Nederlander is op weg naar zijn derde Formule 1-wereldkampioenschap, met een enorme voorsprong op de rest van het veld.

Verstappen Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-wereldkampioen Damon Hill is van mening dat Max Verstappen door zijn 'angstaanjagende' snelheid Lewis Hamilton voorbij is gestreefd als snelste coureur op de grid.

Zeven van de negen races heeft de Nederlander weten te winnen, waardoor hij nu een ruime voorsprong op de rest van het veld heeft opgebouwd. De voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez en de voorsprong van het team ten opzichte van de rest van het veld wijst erop dat Verstappen zijn derde wereldtitel binnen gaat halen, ondanks dat er nog 13 races op de kalender staan.

Vanwege het verschil tussen de Formule 1-bolides van de diverse teams, zijn er nog steeds argumenten die je kunt aanvoeren om te verdedigen dat Hamilton en Fernando Alonso, op zijn minst, gelijkwaardig zijn aan de Red Bull-coureur.

Op het scherpst van de snede

In de podcast F1 Nation is Hill, de wereldkampioen van 1996, er echter van overtuigd dat de Nederlander momenteel een van de allersnelste is, waarbij hij Verstappen vergelijkt met de grote namen in de geschiedenis.

"Op dit moment zou ik zeggen dat Verstappen het beste is, op basis van snelheid. Hij heeft een Ayrton Senna-achtige, angstaanjagende snelheid. Op het scherpst van de snede. Dat heeft Lewis ook, maar Lewis lijkt meer op Alain Prost, hij is een beetje meer 'netjes en opgeruimd'."

"Het is gewoon de bereidheid van Max om de gevarenzone op te zoeken, het is eng. Maar Hamilton heeft het voordeel dat hij door zijn ervaring weet hoe ver hij zijn grenzen kan verleggen. Dat is geen omzichtigheid of voorzichtigheid, het is leren dat er altijd een risico- en beloningsfactor is. Ik denk dat Hamilton het nog kan, het zit in hem. Het is ook geen groot verschil (tussen hem en Verstappen), het zit heel dicht bij elkaar."

Toch denkt Damon Hill dat er wellicht een andere uitkomst zou zijn als de twee coureurs tegen elkaar zouden strijden. "Als je ze tien races naast elkaar zou zetten, zou Lewis misschien als winnaar uit de strijd komen. Misschien raakt Max dan in twee of drie races de muur, omdat hij zo graag Lewis zou willen verslaan dat hij over de schreef zou gaan."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer