Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Bottas inhalen kan iedereen"

Daniel Ricciardo was afgelopen week genomineerd voor FIA's 'Action of the Year'-award voor zijn inhaalactie op Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van China. Max Verstappen vindt dat andere acties mooier waren in het afgelopen seizoen.

"Mooiste inhaalactie van het jaar? Nee dat vind ik niet. Een inhaalactie op Bottas vind ik nooit de mooiste. Hij laat toch gewoon de deur open staan", zo laat Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport weten over de actie van Daniel Ricciardo die hem de leiding in de Grand Prix van China opleverde.

"Niks ten nadele van de persoon Valtteri Bottas, maar het is geen kunst om hem in te halen, dat mag je aan iedereen in de Formule 1-paddock vragen." Waar Verstappen dus geen fan is van de coureur Bottas, ziet hij in diens teamgenoot Lewis Hamilton een veel completere rijder: "Hij maakt veel minder fouten, maar beschikt ook over een hele goede auto. Hoe beter je auto, des te makkelijker het wordt. Binnen Mercedes is hij de absolute nummer één, waardoor er minder druk op hem ligt. Bottas komt totaal niet bij hem in de buurt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"