Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen breekt in Zandvoort door magische F1-grens

Max Verstappen staat in Zandvoort tijdens de Grand Prix van Nederland voor de 200ste keer aan de start van een Formule 1-race. Daarmee komt hij op de 23ste plek te staan in de lijst van coureurs met de meeste Grands Prix én gaat hij een grote naam voorbij op de ranglijst.

Verstappen Zandvoort podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is inmiddels bezig aan zijn tiende seizoen in de Formule 1. En met het huidige aantal races, klim je ook snel op de ranglijst van F1-coureurs met de meeste Grands Prix achter de naam. Als de Nederlander in de GP van Nederland start, moet hij slechts 22 namen voor zich dulden op die ranglijst. Dat heeft hij dus al in zijn tiende seizoen voor elkaar gekregen.

De Grand Prix van Nederland op Zandvoort zal zodoende dus nog een extra speciale tintje krijgen voor de Nederlander, al geeft hij zelf weinig om records. Door zijn 200ste GP gaat hij in ieder geval F1-legende Alain Prost voorbij, want nu staan de twee meervoudig wereldkampioenen op 199 GP-starts. Het is trouwens te verwachten dat Verstappen aan de start verschijnt van de Dutch GP, want in zijn voorgaande 199 inschrijvingen stond hij telkens aan de start van de race. Iets wat ook zeker niet iedere coureur kan zeggen.

Van de huidige Formule 1-coureurs hebben alleen Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en Nico Hulkenberg meer races in de Formule 1 gereden dan Verstappen. Alonso dubbelt daarbij al wel bijna het aantal Grands Prix van Verstappen. De Spanjaard gaat in Zandvoort namelijk zijn 393ste GP rijden en daarna komen er sowieso nog heel wat races bij voor de Aston Martin-coureur.

De statistieken van Verstappen in die 199 races tot nu toe zijn in ieder geval indrukwekkend te noemen. Hij kwam tot 61 overwinningen, 40 polepositions, 32 snelste rondes en 107 podiumplekken. In ruim van de helft van de races stond Verstappen dus op het podium, terwijl hij drie op de tien races won. Imponerende cijfers, die hij in Zandvoort maar wat graag aan wil scherpen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"