Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen brengt Schumacher-nachtmerries naar boven bij F1-kampioen

Enkele jaren was Damon Hill de rivaal van Michael Schumacher. Hij zag op zondag in Zandvoort iets in Max Verstappen dat hem deed denken aan die zware jaren naast de Duitser.

Verstappen Zandvoort win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Niks kan Max Verstappen stoppen. Sergio Perez niet, regen niet, de druk van een hele natie op zijn schouders niet, niks. Tijdens het Grand Prix-weekend van Nederland stond er voor het negende raceweekend op rij geen maat op Max Verstappen.

Als zelfs de weergoden geen roet in het eten van de tweevoudig kampioen kunnen gooien, dan weet Damon Hill het ook niet meer. Voor de camera's van Sky Sports was de F1-kampioen van 1996 ten einde raad. Niets kan Verstappen tot een fout dwingen. Het deed hem terugdenken aan de jaren dat hij het tegen Michael Schumacher op moest nemen.

"Waarom maakt Verstappen geen fout?"

In 1994 en 1995 delfde de Brit namelijk het onderspit in de titelstrijd met Schumi. De Benetton-coureur trok tot twee maal toe aan het langste einde en pakte de titel. Hill stond er bij en keek er naar. Alleen in 1996, toen Schumacher de switch had gemaakt naar Ferrari en in tegenvallend materiaal rondreed, kon Hill zijn enige wereldtitel veroveren.

Laat het een tip zijn voor Verstappen: niet van team switchen. Hoe dan ook, Hill herleefde zijn Schumacher-nachtmerrie een beetje. "Er kwam veel op hem af, maar voor mij is het nu helemaal duidelijk. Deze zondag heeft hij alles perfect doorstaan. Alles werd op hem afgevuurd. Niet alleen zijn eigen thuispubliek, maar ook alle mogelijke weersomstandigheden."

"Vroeger keek ik naar Schumacher en dacht ik: 'Waarom maakt hij geen fout?'. Ik dacht: 'Waarom laat hij nou nooit ergens iets liggen?' Geen enkele keer zag het er naar uit dat Verstappen een steekje liet vallen", zo bejubelt Hill de Nederlandse kampioen.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez