Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen brengt toch begrip op voor sprintraces: "Maar niet als racer"

Max Verstappen is geen van fan sprintraces, dat heeft hij al meer dan eens duidelijk gemaakt. Toch snapt hij het vanuit een ander oogpunt wel.

Dit weekend wordt het sprintformat weer ingezet in de Formule 1. Voor het eerst zal het zes keer per seizoen gebeuren, tot frustratie van Max Verstappen. Hij is namelijk geen fan van het format, zo liet hij al duidelijk merken in Australië. Daarom wil hij nu niet in herhaling vallen en zegt hij begrip te hebben voor de F1-bazen, die de zaak vanuit een ander oogpunt bekijken. Toch denkt hij niet dat er in het nieuwe sprintformat meer risico zal worden genomen door de F1-coureur, iets dat de F1-bazen juist riepen. "Iedereen weet mijn mening over sprintraces al", lacht hij. "Kijkend naar het weekend, dan zal het hectisch worden om alles juist te doen. Er is meer risico nu, maar als je naar de sprint zelf kijkt, dan zal het risico dat je neemt niet veranderen. Je wilt namelijk geen schade oplopen, wat invloed kan hebben op de ontwikkeling van de wagen. Dan verlies ik liever een puntje dan ontwikkeling van de auto."

Eigen mening

Als racer ziet Verstappen niets in de sprintraces, maar de F1-bazen begrijpt hij toch wel. "Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Soms zijn mensen het niet eens met hetgeen waarvan ik denk dat het onjuist is. Ik, als een pure racer, denk dat iets het juiste is, maar als je een bedrijf runt, dan is het juiste soms wat anders. Het zal een verschil in mening zijn." Verstappen denkt juist dat de sprintraces al het plaatje weggeven in aanloop naar de zondag. "Dan snap ik dat de sprintraces meer spektakel toevoegen, maar vanuit het raceoogpunt: je begint de sprintrace, een spannende eerste ronde, wat crashes, safety car, bla bla bla, spanning, maar vervolgens krijg je al een duidelijk beeld van de verhoudingen en weet je eigenlijk ook al wat er de dag daarop gaat gebeuren. Het neemt wat glans weg bij de hoofdrace op zondag", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"