Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen citeert al lachend de iconische woorden van Kimi Raikkonen

Max Verstappen is met zijn 23 jaar nog steeds een van de jongste coureurs op de grid. Hij is op zo'n jonge leeftijd zeker nog niet op de toppen van zijn kunnen en hij zal in de toekomst alleen nog maar beter worden. Op welke vlakken kan hij zich nog verbeteren?

RacingNews365 vroeg Max Verstappen hoe hij zich in de toekomst nog verder denkt te kunnen ontwikkelen, aangezien hij in principe nog een relatief jonge coureur is. Waar ziet de pas 23-jarige jongeman nog kansen? Een specifiek antwoord wist hij niet te geven, en hij wil wel uitleggen waarom. "Het gaat eigenlijk gewoon vanzelf. Het is niet dat ik een notitieblok heb en mijn aantekeningen bekijk om te zien hoe ik nog sneller kan. Voor mij is het racen zeg maar een hobby, als ik Kimi Raikkonen mag citeren", lacht hij al doelend op de droge quote van de Fin in de Netflix-serie Drive to Survive, die hieronder is te bekijken. Artikel gaat verder onder de video .

cvQ1J3gCPOg

Max vervolgt: "Je rijdt een race en daarna kom je weer thuis en wil je ook graag plezier met vrienden en familie hebben, maar op andere momenten moet je juist weer super serieus en gefocust zijn. Ik denk dat het je een betere coureur maakt als je die juiste balans weet te vinden en je blij bent in het leven", zo klinken de inspirerende woorden van de Nederlander. Verder is en blijft het voor Verstappen gewoon een kwestie van meters maken. Elk jaar opnieuw, en dan leert hij wel van de fouten die hij wel, of juist niet maakt. "Verder neem je gewoon je ervaringen mee, zowel de goede als de slechte. Als je een fout maakt in een race of juist niet, toch probeer je het het daaropvolgende seizoen weer beter te doen. Zo doe ik dat gewoon elk jaar." Ook teamgenoot Alexander Albon, dit jaar de reservecoureur van Red Bull, legden we dezelfde vraag voor. "Het gaat niet echt om één specifiek iets", antwoordt hij. "Je moet je richten op de vlakken die jij ziet als zwakke punten, waarop je jezelf kan verbeteren. Dat zal nooit veranderen, zelfs als je bij wijze van spreken zestig jaar bent, dan zoek je nog steeds naar dingen die je kan verbeteren." "Racen draait niet alleen om het sturen, het draait om zoveel meer dan alleen snelheid. Het draait om compleet zijn en dat komt met meer ervaring ook steeds dichter bij."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'