Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen compleet verrast na sprintkwalificatie: "Het was verschrikkelijk!"

Max Verstappen pakte tot zijn eigen verbazing poleposition voor de sprintrace in Miami. De Nederlander snapt er niets van.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lange tijd leek het erop dat Max Verstappen het onderspit moest delven in de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Lando Norris was een geduchte tegenstander in de geüpdatete McLaren, maar maakte een foutje in SQ3. Zo ging Verstappen er alsnog met de poleposition vandoor en dat verbaast hem.

"Om eerlijk te zijn was het verschrikkelijk!", vertelt Verstappen na afloop. "Misschien was het in het laatste gedeelte erg lastig om de banden aan de praat te krijgen. In SQ2 voelde ik me al niet zo goed en dat was hetzelfde in SQ3. Ik verbeterde me niet echt op de softs, maar toch was het genoeg voor de eerste plaats. Het was niet echt plezierig om te rijden."

Dat was in de eerste vrije training wel het geval, stelt Verstappen. "Toen voelde de auto goed aan. Ik voelde me comfortabel en had vertrouwen, maar in de sprintkwalificatie niet. Ik weet niet of het veld dichter bij elkaar komt, het kan ook een beetje aan de lay-out van het circuit liggen. Na de eerste vrije training dacht ik echt dat we mee konden doen om pole. In de sprintkwalificatie zag het daar niet naar uit, al eindig ik dus toch als eerste. Ik weet niet wat er met de andere auto's is gebeurd in de laatste run."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training