© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen coulant voor Vettel: "Zelfs ervaren coureurs maken fouten"

07 okt. 2018 09:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Japan coulant voor Sebastian Vettel. De Duitser ging voor een gat dat er niet was en beide coureurs raakten elkaar. Vettel moest zijn weg vanaf de laatste positie vervolgen, Verstappen behield zijn positie.

Daar waar Vettel vond dat Verstappen meer ruimte had moeten laten, was de Nederlander milder in zijn oordeel.

"Ik vond het een beetje zoals in China met mij", refereert Verstappen aan het incident in de Chinese Grand Prix waarbij hij zelf ging voor een gat dat er niet echt was.

"Hij had me een ronde later makkelijk in kunnen halen op het rechte stuk, maar je ziet dat zelfs de meest ervaren coureurs deze fouten maken", klonk het mild uit de mond van Verstappen bij Ziggo Sport.

Voor een touché met Raikkonen in de eerste ronde kreeg de Red Bull-coureur een tijdstraf van vijf seconden. Iets waarmee Verstappen moeilijk kan leven.

"Ik had eigenlijk gewoon vol gas rechtdoor moeten gaan. Ik probeerde het nog netjes te houden en de bocht te halen. De volgende keer rij ik gewoon vol gas rechtdoor. Het was belachelijk, maar uiteindelijk maakte het geen verschil. Ik was het niet eens met de straf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen