Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen countert uitspraken Perez: "Was geen miscommunicatie"

In Australië legde Sergio Perez uit dat er een miscommunicatie was in de slotfase van de vorige Formule 1-race in Saoedi-Arabië toen de Red Bull-coureurs wel/niet jacht mochten maken op de snelste raceronde. Na afloop van de race is de situatie volgens de Mexicaan opgehelderd, maar teamgenoot Max Verstappen heeft een andere kijk op wat er is gebeurd.

In de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië kon Max Verstappen geen gooi meer doen naar de overwinning. Sergio Perez was te ver weg en kwam als eerste over de finishlijn, maar Verstappen kon nog wel een extra WK-punten binnenhalen door de snelste raceronde te rijden.

De situatie zorgde voor verwarring bij Red Bull en vooral bij Perez. Het leek er namelijk op dat de coureurs een bepaalde snelheid moesten blijven rijden. Terugkijkend op de slotfase van de race in Djedda legde Perez in Melbourne uit dat het 'miscommunicatie' was. Na afloop van de race is de miscommunicatie opgehelderd, onder meer door teambaas Christian Horner.

Verstappen zelf kijkt anders terug op de situatie. Tegenover een selecte groep Nederlandse media in Australië, waaronder RacingNews365, legt de Limburger uit hoe hij erop terugkijkt. "Dat was geen miscommunicatie. Hetzelfde was ook gevraagd in Bahrein, maar dan andersom. Uiteindelijk is er van onze kant niet meer over gesproken."

Als Verstappen wordt verteld dat Perez het wel miscommunicatie noemde, vervolgt hij: "Ja, maar als je terugkijkt op de eerste twee (race)weekenden, dan was dat niet zo. We hebben ook geen aanvullende uitleg gehad", zo oordeelt de WK-leider.

Over een negatieve sfeer binnen Red Bull wil hij echter zeker niet spreken. Verstappen bekijkt de interne strijd juist met het glas halfvol. "Kijk: het positieve is dat onze auto heel competitief is en dat is ook het enige wat ik nodig heb om kampioen te worden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt