Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: 'Daarom kijk ik niet naar legendes als Senna en Schumacher'

Max Verstappen heeft, gekeken naar race-legendes in de Formule 1, geen idool. Dit kan alleen maar negatief uitpakken, zo is de regerend wereldkampioen van mening.

Verstappen win Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen mag zich sinds 12 december 2021 wereldkampioen Formule 1 noemen, waarmee hij terug te vinden is in de lijst met meest succesvolle coureurs. Bovenaan deze lijst staat een aantal van de allergrootsten in de geschiedenis van de koningsklasse, zoals Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

Veel coureurs hebben een idool of zelfs meerdere idolen, maar daar wil Verstappen zelf niks van weten. Red Bull-adviseur Helmut Marko vergelijkt Verstappen met Senna, maar hij krijgt het niet warm van dit soort vergelijkingen. "Om eerlijk te zijn heb ik zelf nooit een idool gehad", legt hij uit bij F1 Insider.

"Al heb ik veel atleten extreem gerespecteerd voor het behalen van hun prestaties. Ik heb echter nooit iemand gehad om na te volgen: ik heb altijd naar mijzelf gekeken." De Nederlander heeft ook een duidelijke reden waarom. "Als je helemaal verslaafd bent aan een bepaald idool en diegene wil kopiëren, dan kan je alleen maar verliezen. Daarmee beperk je jezelf in hoe goed je kan worden. Daarom probeer ik mijzelf te zijn."

Verstappen: 'Ik zal er niet depressief van worden'

Hoewel Verstappen door vele fans wordt geroemd om zijn prestaties en snelheid, wil hij er zelf niet te veel bij stilstaan. "Ik wil mijzelf niet vergelijken met anderen. Uiteindelijk wil ik in staat zijn om te kunnen zeggen dat ik het beste uit mezelf heb gehaald en dat zo vaak mogelijk", aldus de regerend wereldkampioen Formule 1.

Dit betekent overigens niet dat hij niets of weinig geeft om het evenaren van anderen. "Ik wil zo veel mogelijk titels winnen", zegt hij, wanneer hem gevraagd wordt naar de zeven wereldtitels van Schumacher en Hamilton. "Maar ik verspil geen tijd aan het denken hoeveel het er mogelijk zijn, want zoals ik al zei: dat ligt ook aan het materiaal. Als ik die aantallen niet haal, dan zal ik er niet depressief van worden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen