Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Dan vertel ik mijn vader dat hij een beetje gek is!"

Max Verstappen is zelf natuurlijk een enorme waaghals, maar als hij zijn vader bezig ziet in een rallywagen, dan vindt hij dat een beetje gek.

Max Verstappen wil na zijn carrière graag langeafstandsracen. Zijn vader Jos heeft dat ook even gedaan, maar is inmiddels is Verstappen senior helemaal verliefd op rally. Het afgelopen jaar reed hij meerdere rally's en heeft hij de smaak helemaal te pakken. In gesprek met Red Bull-sponsor Mobil wordt Max gevraagd naar de verrichtingen van zijn vader en naar de auto's waarin Jos scheurt. Verstappen vindt het prachtige bolides, maar zelf zou hij niet mee willen doen aan een rally. "Ik zou heel graag wat vaker dat soort racewagens uitproberen, maar waarschijnlijk wel wat meer privé. Als ik de onboard beelden zie, dan is het het voor mij niet waard om die risico's te nemen", is hij stellig.

Rally niets voor Max

Eerder probeerde de tweevoudig F1-kampioen de rallybolide van Jos, die rijdt met branding van het raceteam van Max genaamd Verstappen.com, al uit. Dat beviel hem zeker, maar om echt mee te doen aan een rally? Max niet gezien! "Ik vertel mijn vader dan ook soms dat hij gek is dat hij dit soort dingen doet! Het is echter wel echt heel leuk om met dit soort auto's te rijden, want ik heb het zelf ook al eens uitgeprobeerd." "Ik snap dus wel dat mijn vader dit graag wil doen. Maar ikzelf? Nee", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin