Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dan wordt het tijd om met pensioen te gaan"

Met nog zes races te gaan werd Max Verstappen afgelopen zaterdag in Qatar al bekroond tot Formule 1-wereldkampioen van 2023. Zijn derde titel op rij, verkregen na zijn machtigste seizoen tot nu toe. Wanneer stopt het succes van de Nederlander? En hoe lang wil Verstappen überhaupt nog doorgaan?

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met zijn derde wereldtitel mag Max Verstappen zich bij het lijstje voegen met niemand minder dan Ayrton Senna, schoonvader Nelson Piquet en Niki Lauda. Allemaal bekende namen die drie Formule 1-wereldtitels op zak hebben, net zoals de 26-jarige Nederlander op dit moment. En dit aantal kan potentieel nog verder stijgen.

Ondanks dat de Red Bull-coureur vanwege zijn dominantie vaak vooraan de startgrid te vinden is, zou hij het niet het einde van de wereld vinden om zich weer als 'underdog' van verder achterin het veld terug naar voren te vechten. Al hangt dat natuurlijk wel af van hoe ver je achteraan op de grid staat, zo legt de Nederlander uit tegenover de pers, waaronder RacingNews365.

"Ik weet natuurlijk dat er een moment komt dat je niet meer wint. Maar als je op P15 staat, dan geniet je er misschien niet van. Maar als je nog steeds vooraan vecht, races probeert te winnen en het vooruitzicht hebt om terug te keren naar de top, dan zou ik zeker nog van F1 kunnen genieten."

Verstappen: "Dat is heel normaal"

De laatste keer dat Verstappen écht vanaf de achterkant van het veld naar voren moest vechten was tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië eerder dit jaar, waar hij op P15 startte vanwege een aandrijfasprobleem in de kwalificatie. Uiteindelijk pakte hij alsnog de tweede positie.

Komt er ooit een moment dat de 'onverzadigde honger' verdwijnt en de Red Bull-coureur besluit iets anders te gaan doen? "Zeker", zo antwoordt Verstappen. "Ik denk dat dat heel normaal is. Ik ben natuurlijk nog heel jong, maar op een gegeven moment denk ik dat je er genoeg van hebt. Iedereen heeft dat op een gegeven moment denk ik, om dat je je realiseert dat je lichaam het niet meer aankan. In sommige sporten moet je dat accepteren. En dan wordt het tijd, in zekere zin, om met pensioen gaan."

Toch kan de Nederlandse racefan voor nu nog wel opgelucht adem halen. De drievoudig wereldkampioen is namelijk nog niet van plan om te stoppen: "Op een gegeven moment wil je misschien andere dingen gaan doen of wat minder gaan racen, natuurlijk. Maar nu nog niet."

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"