Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Dat maakt het niet representatief wat Red Bull liet zien"

Max Verstappen kende geen lekkere dag in Singapore. Met name de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore verliep stroef. Hoe kijkt hij daar zelf naar?

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen stond langdurig binnen in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. In totaal reed hij maar zes rondjes, net op het moment dat de omstandigheden het representatiefst zijn. Immers, enkel in VT2 wordt onder dezelfde omstandigheden gereden als in de kwalificatie en de race.

In zijn terugblik op de trainingsdag komt zijn uitleg over de tegenslagen overeen met de woorden van Helmut Marko, maar hij begint positief over VT1: "De auto werkte goed in de eerste training, maar voor VT2 wilden we een paar dingen aanpassen."

"Het duurde echter wat langer om die dingen aan te passen en toen we daarna opnieuw een paar dingen uit wilde proberen, duurde het doorvoeren van de veranderen opnieuw langer. Dat is waarom we niet veel hebben kunnen rijden en dat is waarom het ook niet representatief was wat we hebben laten zien."

Van positief naar iets minder positief buigt Verstappen het gesprek weer naar het positieve. "Het (de problemen van de vrijdag, red.) laat in ieder geval ruimte voor verbetering."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct