Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Dat maakte de races dit seizoen een stuk zwaarder"

Max Verstappen mag zich voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen Formule 1 noemen. Maar het kwam hem zeker niet aanwaaien. Hij moest dieper gaan dan ooit, mentaal, maar zeker ook fysiek.

Max Verstappen gaf in de dagen na de beslissende Grand Prix van Abu Dhabi toe wel toe te zijn aan de vakantie. Na 22 Formule 1 Grands Prix, waarin hij gemiddeld genomen de allersterkste was, kan hij eindelijk rust pakken. Dat komt hem goed uit, want dit seizoen was naar eigen zeggen zwaarder dan ooit. "Vorig jaar was ik aan het eind van de races vaak niet moe. Dat was een kwestie van een beetje rond toeren, omdat Mercedes toch veel te snel was", zo vertelt Max Verstappen in gesprek met Ziggo Sport , terugblikkend op het seizoen 2021. Hoe anders was dat de voorbije tien maanden.

Verstappen verbeet pijn in laatste ronde

"Dit jaar moesten we bijna elke ronde volgas gaan", vervolgt hij. Alleen als men alles gaf, bleef men in de positie om voor de wereldtitel te vechten: "Bandenmanagement bijvoorbeeld was al geen optie meer en dat maakte de races dit seizoen wel een stuk zwaarder, ja." Het seizoen was uiteindelijk dermate zwaar, dat Verstappen in slotronde van het seizoen letterlijk de pijn moest verbijten: "Ik had vanaf bocht één kramp in mijn been. Dus als ik gaf gas, deed dat enorm veel pijn. Dus in die laatste ronde had ik én die kramp én ik vocht dat gevecht met Lewis Hamilton uit." Met alles wat er gebeurde vanaf de eerste meters in Bahrein tot en met de laatste meters in Abu Dhabi kan Verstappen het seizoen maar op één manier samenvatten: "Als je daar op terugkijkt, was het gewoon niet normaal."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"