Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Dat was mijn meest genante F1-moment ooit"

Niemand is perfect, iedereen blundert wel eens. Ook Max Verstappen, die zich een bepaald moment herinnert waarop hij flink de mist in ging.

Als Max Verstappen in gesprek met coureur Antonio Felix da Costa wordt gevraagd naar zijn meest gênante Formule 1-moment, weet hij het meteen. Hij vertelt het met een glimlach op zijn gezicht. "Dat was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, in 2016. Tijdens de race lag ik op plek vijf volgens mij, maar ik kwam steeds dichter bij de jongens voor me. Mijn engineer vertelde me dat ik moest pushen. Normaal gezien als hij dat zegt, betekent dat dat ik binnenkort een pitstop moet maken." "Aan het einde van die ronde reed ik de pitstraat in en meteen besefte ik 'oh mijn God, hij heeft nooit gezegd dat ik naar binnen moest komen voor een pitstop. wat heb ik gedaan?' Dus ja, ik riep via de radio dat ik een pitstop aan het maken was en plots zag je alle monteurs rondrennen", lacht hij. Uiteindelijk had de blunder geen gevolgen omdat zijn bolide het enkele ronden later zou begeven. "De pitstip duurde natuurlijk best lang, acht of negen seconden, maar als je bedenkt wat ik had gedaan, was het best een snelle pitstop." "Na de pitstop zei ik maar niks, want dat had geen zin. Ik ging verder, maar na drie ronden moest ik toch de strijd staken. Misschien was dat achteraf wel beter", grinnikt hij. "Helmut was na de race natuurlijk best boos op me. Maar ja, wat kan je zeggen. Ik heb gewoon gezegd dat ik een fout heb gemaakt en dat ik het had verpest, meer kan je niet doen. We maken nou eenmaal fouten, we zijn geen robots. Marko waardeert het als je je fouten toegeeft", aldus de Red Bull-coureur. Hieronder is de mislukte pitstop nog eens terug te zien.

790561193891160068

Ivm vertraging is @robertdoornboss de vervanger @GvanderGarde . Doornbos praat na over de GP vd VS! De pitstop van Verstappen komt oa aan bod pic.twitter.com/uXrSoXUAbJ — Peptalk (@Peptalk) October 24, 2016

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"