Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen de beste F1-coureur ooit? "Pas dan kan je Max die stempel geven"

Is Max Verstappen een levende legende en wat moet hij doen om de beste coureur allertijden te worden? Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich over die kwestie in de eerste live-editie van de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De cijfers van Max Verstappen in 2023 spreken voor zich: 19 overwinningen, meer dan duizend rondjes aan de leiding en meer dan het dubbele aantal punten ten opzichte van teamgenoot Sergio Perez. Maar wat is nou de mooiste plek om die cijfers te bespreken? Tijdens de livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare Utrecht, natuurlijk! Is de 26-jarige Nederlander de beste coureur allertijden? Tom Coronel begint met een mooi verhaal uit het verleden.

"Het was een goede tien jaar geleden toen ik samen met Max reed op Spa-Francorchamps", opent Coronel. "Op dat moment zag ik hem een paar dingen doen in de Formule 3. Toen zei ik: 'oh, oh, jongens, hij heeft wel iets speciaals'. Ik weet dat iedereen in het begin zei: 'joh, wat zegt die Coronel nou allemaal'? Als autocoureur zie ik hem dingen doen waarvan ik denk: damn, waarom kan ik het niet? Daar ben ik heel erg jaloers op en dat bespreek ik ook met andere mensen in het buitenland. En dan wordt er toch wel vaker over Max gesproken."

"Autocoureurs vinden zichzelf altijd heel erg goed"

Coronel geeft toe dat hij verbazing wekte met de uitspraken over Verstappen, vooral omdat autocoureurs toch veelal in zichzelf geloven. "Ik durfde dat te vertellen als autocoureur. Er zijn weinig coureurs die durven te zeggen: 'nou, die gozer is echt goed', want ze vinden zichzelf altijd heel erg goed. En ik heb het wel. Als iemand heel goed is, respecteer ik dat en probeer ik beter te worden of iets van hem af te kijken. Maar bij Max is het me nog nooit gelukt."

Het publiek in de zaal twijfelde er niet aan dat Verstappen de beste coureur van dit moment is. Maar wat moet Verstappen doen om de beste coureur allertijden te worden? Dimmers en Coronel hebben een idee. "Zeven wereldtitels, dat kan natuurlijk makkelijk", stelt Dimmers. "Ik bedoel: hij heeft er nu drie, is 26 jaar oud en kan nog lang door. Of hij het doet, geen idee. Maar zeven wereldtitels, Lewis Hamilton heeft er ook zeven. Als je de beste auto hebt, kan het ook hard gaan. Volgend jaar wordt wereldtitel nummer vier. Dan heb je nog een aantal jaren om er meer bij te doen."

"Alleen denk ik dat het aantal titels niet helemaal eerlijk is", vindt Dimmers. "Ayrton Senna heeft maar drie titels, terwijl hij een betere coureur dan Sebastian Vettel, Alain Prost en Lewis Hamilton was."

Met die stelling is Coronel het niet helemaal eens. "Voor mij zijn Hamilton en Michael Schumacher nog steeds degenen die zeven wereldtitels hebben. Pas als je dat echt pakt, dan durf ik hem (Verstappen red.) de stempel van de beste ooit te geven. Want eerder kan je hem dat niet geven. Het is het bewijs. Ik spreek zo. Ik hoor weleens: 'ik was de snelste'. Oké, dus je hebt de race gewonnen? 'Nee, ik ben derde geworden'. Weet je, dan moet je je concentreren op races winnen. Iedereen weet wie de race gewonnen heeft, niet wie er tweede en derde zijn geworden. Het klinkt kei- en keihard, maar dit is ook hoe Max denkt."

Wat vind jij? Is Verstappen de beste coureur ooit? Laat het weten in de poll. Daaronder is de eerste editie van de livepodcast te beluisteren!

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd