Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen: "De Formule 1 verander je niet zomaar"

Max Verstappen snapt de kritiek op vaak wat 'saaie' Formule 1, maar hij ziet weinig mogelijkheden daar op korte termijn iets aan te doen. Een budgetlimiet ziet de Red Bull-coureur bijvoorbeeld niet als een oplossing.

Ook wat Max Verstappen betreft zijn de verschillen in de Formule 1 te groot, met name tussen de drie topteams en de rest: "Van mij mag iedereen een stuk dichter bij elkaar zitten. Ik denk dat dat voor de neutrale kijken bovendien een stuk leuker is. Maar in mijn ogen is het heel lastig om de teams daadwerkelijk dichter bij elkaar te krijgen", aldus de Red Bull-coureur in gesprek met Ziggo Sport.

De Formule 1 werkt toe naar een budgetlimiet, voor de koningsklasse van de autosport hét middel om de verschillen tussen teams te nivelleren. Verstappen gelooft daar echter niet zo in: "De grote teams verzinnen toch wel constructies om die limiet te omzeilen. Ik snap de kritiek wel, maar uiteindelijk is Formule 1 altijd al zo geweest."

De enige manier om de verschillen echt te verkleinen is volgens Verstappen het in stand houden van het bestaande reglement: "De teams met het meeste geld en de beste mensen gaan het hardst. Misschien als je de reglementen tien jaar lang hetzelfde houdt, dat dan het veld naar elkaar toe kan kruipen. Maar als je de regels elke twee à drie jaar blijft veranderen, dan profiteren telkens de teams met het meeste geld en de beste mensen daarvan."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Het laatste Max Verstappen nieuws RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen