Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen de grootste coureur aller tijden? "Niks oranje bril, de stopwatch liegt niet!"

Max Verstappen sleepte afgelopen weekend zijn derde F1-wereldtitel binnen en dat deed hij op uiterst sublieme wijze. In een exclusief interview met Tim Coronel spreken we over de bloedvorm van de Nederlander, zijn prestaties in vergelijking tot Senna en Schumacher en meer.

verstappen-kampioen-japan-2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De families Coronel en Verstappen kennen elkaar al sinds jaar en dag. In de jaren negentig kwamen Tim en Tom Coronel Jos Verstappen geregeld tegen tijdens allerlei race-evenementen, waaronder de Marlboro Masters in Zandvoort. Later trof de snelste tweeling van Nederland Verstappen senior geregeld tijdens de 24 uur van Le Mans en andere aangelegenheden. Ook de opkomst van Max Verstappen maakten de Coronels van dichtbij mee. Inmiddels timmert Verstappen hard aan de weg om één van grootste F1-coureurs aller tijden te worden. Iets dat hem absoluut gaat lukken, stelt Tim Coronel in een exclusief interview met RacingNews365.

Coronel trapt af: "Laat ik het zo zeggen. In iedere periode heb je één coureur die écht boven de rest uitstijgt. Maar Max stijgt wel héél ver boven de rest uit. We zagen het met Senna en met Schumacher, niet de minste namen. Alleen zij moesten nog weleens het gevecht aangaan met hun teamgenoten. Daar heeft Max weinig last van. Je kunt er dus eigenlijk wel vanuit gaan dat hij exceptioneel is. Ik had het écht heel vet gevonden om Max in de tijdperken van Senna en Schumacher te zien rijden, om te kijken hoe hij daar zou presteren."

Coronel: "Feiten zijn feiten. De stopwatch, die liegt niet."

Coronel beargumenteert zijn mening: "Kijk, we krijgen nogal eens het verwijt dat we als Nederlander te veel door een 'oranje bril' naar Max kijken. Maar feiten zijn feiten. De stopwatch, die liegt niet."

Op de vraag wat er zo uniek is aan Verstappen als coureur én als persoon, antwoordt Coronel: "Vooral de laatste tijd zie ik gewoon een heel volwassen versie van Max. Hij raakt niet meer gefrustreerd. Hij haalt het maximale eruit en rijdt zijn rondjes met heel veel zelfvertrouwen. Hij heeft het naar zijn zin en maakt plezier. Ik denk dat hij momenteel niet eens op de top van zijn kunnen is. Hij is gewoon aan het cruisen en wil af en toe nog even extra laten zien wat hij waard is. Kijk maar naar de race in Japan, daar reed hij weer 'gewoon' even twintig seconden los."

Laat Verstappen de RB19 beter lijken dan de bolide daadwerkelijk is? Coronel denkt er het zijne van en komt met een opvallende anekdote. "De auto is zo goed als de tweede coureur, hè? Je kunt eigenlijk stellen dat McLaren momenteel de betere auto heeft. Kijk maar naar Norris en Piastri, die waren twee en drie in Suzuka en zitten constant erg dichtbij elkaar. Dus met andere woorden: nee, Red Bull heeft niet de beste auto. Max haalt het beste eruit."

De geschikte teamgenoot voor Verstappen is...

Hoewel Coronel Verstappen als 'exceptioneel' bestempelt, is hij wél van mening dat enkele conculega's van Verstappen de drievoudig wereldkampioen meer uit kunnen dagen dan zijn huidige teamgenoot Sergio Perez.

"Ik denk dat Norris, Leclerc en Sainz niet direct zullen verzuipen. Dat geldt ook voor Hamilton en Ricciardo. Dat zijn allemaal strijders. Dat geldt ook voor Ocon, denk ik. Het gaat dus met name om de lichting waar Max mee opgegroeid is. Sainz heeft dat trouwens al laten zien, bij Toro Rosso in 2015. Dat zijn wel de namen die hem wat meer uit kunnen dagen", aldus Coronel.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton