Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen de rust zelve in aanloop naar titanenstrijd met Hamilton

Max Verstappen gaat zeer kalm de laatste twee raceweekenden van het seizoen in. De Nederlander staat te popelen om wederom een nieuw circuit op te gaan. Dit keer in Saoedi-Arabië, waar hij dit weekend kampioen zou kunnen worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen gaat met een voorsprong van acht punten op Lewis Hamilton de laatste twee races van het jaar in. Vorig weekend was de Mercedes-coureur te sterk, maar heeft Verstappen het wel naar zijn zin gehad.

"Het was geen slecht weekend", begint hij zin verhaal. "Maar het was ook niet heel goed. Ik was positief verrast door de inhaalmogelijkheden op het Losail International Circuit. De start was goed en dat was na de straf natuurlijk ook nodig."

"We kwamen nog steeds best wat snelheid tekort in vergelijking met Mercedes, dus we zullen zien hoe het dit weekend gaat. Het circuit in Qatar was zeker een van mijn favorieten. Het was echt leuk om er te racen."

Verstappen op een nieuw circuit

Het Formule 1-circus strijkt dit weekend voor het eerst ooit neer in Saoedi-Arabië. Daar treft men dus een nieuw circuit, waar nog nooit op is geracet. Max heeft er zin in.

"Ik heb het circuit gereden in de simulator en het lijkt een heel snel circuit, dus er is geen ruimte om fouten te maken. Natuurlijk is het altijd een beetje gissen, aangezien we er nog niet hebben geracet."

"Het wordt interessant om te zien en ik kijk uit naar de uitdaging. Het is in ieder geval leuk dat we dit jaar naar verschillende nieuwe circuits gaan."

Verstappen de rust zelve

Dit weekend kan Verstappen zelfs wereldkampioen worden, maar de Nederlander is daar nog niet mee bezig. Zenuwen lijken er ook absoluut niet te zijn, zo blijkt uit zijn uitspraken.

"Ik voel me kalm. Ik weet dat ik altijd zo goed mogelijk mijn best doe en we zullen wel zien waar we eindigen. Er is nog niets beslist en we kijken allemaal uit naar de uitdaging."

"Er is nog veel om voor te racen en we gaan alles geven. Dat is in ieder geval zeker. Het wordt een prachtig slot van het seizoen", aldus Verstappen.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

12 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg