Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen deed met Ricciardo wat Ricciardo met Vettel deed"

Formule 1-analist en voormalig F1-coureur Martin Brundle ziet Max Verstappen net als vele anderen meestrijden om de wereldtitel in 2019. Hij is de coming man in de Formule 1, iets wat Daniel Ricciardo in de ogen van Brundle al de kop heeft gekost.

Max Verstappen kwam in 2016 bij Red Bull en legde direct Daniel Ricciardo het vuur na aan de schenen: "Ik heb al eerder gezegd dat Verstappen hard op weg is om de meest allround-coureur te worden. In feite deed Max Verstappen bij Red Bull wat Daniel Ricciardo eerder deed ten opzichte van Sebastian Vettel", aldus Brundle voor Sky Sport F1 .

Verstappen is de leading man binnen Red Bull en moet in 2019 al voor de titel kunnen gaan. Dat is althans de mening van Brundle: "Red Bull is niet altijd een ster gebleken in het interpreteren van nieuwe, aerodynamische regels, maar wel in het doorontwikkelen van een auto. Als de basis in 2019 goed is, moet Max in elke race mee kunnen komen, wat hem vanzelf zou bombarderen tot titelkandidaat." Belangrijk vraagteken in de hele kwestie is de betrouwbaarheid van de Honda-motor, want zo stelt Brundle, 'aan de snelheid ervan ligt het niet': "Even puur kijkend naar het afgelopen seizoen durf ik niet te zeggen dat het met de betrouwbaarheid zomaar goed komt, maar met de snelheid zit het wel goed."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'