Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"

Er zijn slechts een aantal F1-coureurs met een speciale Formule 1-gave, maar volgens Max Verstappen bezit Lewis Hamilton een specifieke gave niet per se.

"Is dat de telefoon van Helmut Marko?", zo riep Max Verstappen via de radio tijdens de vrije training in Spanje, terwijl hij niet lang daarvoor de snelste tijd had aangescherpt.

Menig F1-commentator en analist nam meteen het woord 'overcapaciteit' in de mond. De capaciteit om naast het racen in zijn F1-bolide ook nog met andere dingen bezig te zijn.

Verstappen heeft daar een handje van, maar bijvoorbeeld ook Fernando Alonso staat erom bekend om in de auto nog capaciteit over te hebben om na te denken over zijn strategie, of bijvoorbeeld om zijn team te vertellen dat teamgenootje Lance Stroll een bepaalde rembalans uit moet proberen, zoals in Azerbeidzjan gebeurde.

Check hieronder nog eens die 'overcapaciteit' van Verstappen in de training. Het artikel gaat daaronder verder.

Alonso blinkt uit

Volgens Verstappen is die karakteristiek niet te trainen en geeft dat hem een voordeel in F1. Dat vertelt hij in gesprek met de Britse krant The Times als hij wordt gevraagd naar zijn ontmoeting met Johan Cruyff in Spanje in 2016.

"Mensen zoals hij zijn zo getalenteerd, of ze nou voetballen of racen, ze hebben zoveel capaciteit over om over andere dingen na te denken. Zo was Johan ook toen hij speelde en coachte: zijn visie was zo veel breder dan die van de meeste mensen."

"Het hebben van extra capaciteit is ook een groot voordeel in de Formule 1. Je kan dat niet trainen. Slechts een paar coureurs hebben dat", vertelt Max, alvorens hij wijst naar Alonso als voorbeeld. "Fernando heeft dat in mijn ogen absoluut. De manier waarop hij vanuit zijn auto handelt, die kleine dingen oppikt, dat wijst op extra capaciteit. Hij rijdt op de limiet maar kan ook nog aan andere dingen denken."

Het Britse medium vraagt natuurlijk waarom Verstappen nou Alonso wel en Hamilton niet noemt. "Nee, want Fernando blinkt daar meer in uit. Men zal me nu vast haten omdat ik dit zeg, maar dat is gewoon hoe ik het zie", aldus de Nederlander.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

49 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken