Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deelt hoopvolle boodschap richting einde F1-seizoen

Max Verstappen kwam achter titelrivaal Lando Norris als vijfde over de streep in de Grand Prix van Azerbeidzjan. En dat terwijl Norris vanaf P15 moest komen. Verstappen spreekt van een gemiste kans.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet het Grand Prix-weekend van Max Verstappen in Azerbeidzjan. De Nederlander voerde wijzigingen aan zijn RB20 door voor de kwalificatie, zonder resultaat. Sterker nog, Verstappen stuiterde alle kanten op, had geen snelheid en eindigde op de vijfde plaats. Extra teleurstelling was het feit dat titelrivaal Lando Norris in de slotfase Verstappen inhaalde en zo drie puntjes inliep in de WK-stand. Verstappen baalt ervan, maar wil het ook niet erger maken dan het is.

"Ja, het is een gemiste kans", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Maar je kan het ook omdraaien. Zij (Norris en McLaren red.) hadden ook beter werk kunnen leveren, toch? Het is wat het is. Ik denk dat we veel hebben geleerd over de auto en het beter aanvoelde. Misschien zijn we gewoon de verkeerde weg ingeslagen met de setup."

Had Verstappen verwacht dat Norris hem nog zou inhalen? "Als je naar mijn race kijkt, verliep alles volgens het slechtst mogelijke scenario. Mijn gehele balans natuurlijk, en ik zat vast achter Alex Albon en Norris. Dan is de uitkomst helemaal geen verrassing."

Verstappen is nog redelijk hoopvol over zijn rijderstitel. De 26-jarige coureur moet een voorsprong van 59 punten verdedigen in de laatste zeven races. "Als wij het beter doen, moeten zij een perfect einde van het seizoen afwerken. Het verschil is nog steeds fatsoenlijk. Ik vind het echter niet fijn om steeds voor P6 te strijden, dus we moeten het beter doen. In deze race werd al duidelijk dat de auto iets beter presteerde, zeker omdat Checo vrij tevreden was. We doen mee aan het gevecht. Oké, misschien hadden we nu niet gewonnen, maar Checo streed wel mee. Ik denk dat dat constant zo kan blijven als we blijven verbeteren."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"