Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen deelt mening Hamilton over jonge coureurs niet

De nieuwe generatie Formule 1-coureurs heeft in de afgelopen jaren zijn intrede gedaan in de Formule 1. Volgens wereldkampioen Lewis Hamilton racet deze generatie anders dan zijn generatie. Een mening die Max Verstappen niet deelt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 en is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport. Ondanks dat hij pas 21 jaar is, geldt de Red Bull-coureur al als een ervaren kracht. Om hem heen ziet Verstappen de verandering binnen de Formule 1, waarin coureurs op steeds jongere leeftijd instromen.

Lewis Hamilton liet recent optekenen dat er een verschil qua racen is tussen de oude en nieuwe garde. Verstappen deelt die mening niet: "Ik denk niet dat wij als jonge coureurs verschillen van de oudere, maar we zijn op jongere leeftijd begonnen met de autosport dan de vorige generatie. Daarnaast hebben we meer professionele begeleiding dan vroeger."

"Ik denk dat het niet meer dan logisch is dat jongere coureurs in de Formule 1 komen, om de oudere coureurs te vervangen", laat Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 weten.

Verstappen junior ziet daarbij ook een groot verschil in de voorbereiding die hijzelf had, ten opzichte van zijn vader. "Als ik kijk naar mijn vader, dan zit het verschil hem vooral in het gebrek aan begeleiding en de informatie die hij niet had in die tijd."

Hamilton is van mening dat de jongere garde er een andere, afwijkende rijstijl op na houdt. Iets dat Verstappen tegenspreekt. "Nee, dat denk ik niet. Iedereen heeft een eigen rijstijl. Ik breng veel tijd door met andere coureurs, en ook met oudere coureurs, maar uiteindelijk hou je vast aan je eigen stijl."

1 reactie