Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen deelt prachtige anekdote over Vettel na megacrash tussen Max en Hamilton

Sebastian Vettel zal komend weekend afscheid nemen van de Formule 1. Hij zal voor velen een groot gemis zijn en zo ook voor Max Verstappen, die nog wel een mooie anekdote over de Aston Martin-coureur heeft.

Verstappen Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Pool Image for Editorial Use

Sebastian Vettel zal komend weekend in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix rijden in de Formule 1. Het zal een groot gemis zijn voor velen - niet alleen voor de fans , maar ook voor de coureurs, waaronder Max Verstappen.

Vettel heeft net als de Nederlander verschillende kampioenschappen gewonnen bij het team van Red Bull. "Hij heeft veel betekend voor Red Bull", vertelt Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Hij kwam daar als junior en bereikte eigenlijk alles in de sport. Hij heeft nog steeds veel vrienden binnen Red Bull. Hij heeft een carrière gehad waar velen alleen maar van kunnen dromen."

Los van het feit dat Vettel een snelle coureur is, is de nu Aston Martin-coureur ook een geweldig mens, zo is Verstappen van mening. "Maar uiteindelijk zijn die prestaties niet alles. Hij is als persoon erg zorgzaam. Natuurlijk had ik enkele verhitte gevechten met hem, vooral in het begin van mijn carrière."

Verstappen: "Vettel is een groot voorbeeld"

"Maar één ding zal me altijd bijblijven", gaat Verstappen verder met een mooie anekdote over Vettel. Het gaat over de avond na de megaklapper, die Max vorig jaar maakte na een gevecht met Lewis Hamilton. "Vorig jaar in Silverstone, toen ik 's avonds uit het ziekenhuis kwam en naar de motorhome ging om al mijn spullen te pakken, stond hij daar op me te wachten toen ik uit de auto stapte."

"Hij vroeg: 'Ben je in orde? Hoe gaat het met je?' Dat laat gewoon zien dat hij een super aardig en zorgzaam persoon is die er niet alleen is om te presteren, maar ook het beste met je voor heeft. Ik denk dat het ook heel fijn is om zo herinnerd te worden."

"We gaan dit weekend ook van helm wisselen. Het is zeker een hele mooie helm om in mijn collectie te hebben. Hij zal zeker gemist worden. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst, wat hij ook wil gaan doen. Ik denk dat het het belangrijkste is om tijd door te brengen met je familie. Hij is een echte familieman. En dat is geweldig om te zien. Hij is een groot voorbeeld."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"