Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen denkt niet dat Hamilton achterover leunt in GP Mexico

Als Lewis Hamilton in de komende drie Grands Prix nog vijf WK-punten scoort, dan is het wereldkampioenschap van 2018 gelopen. De kans dat de 33-jarige Brit dat in één keer flikt tijdens de aanstaande GP, die in Mexico, is gezien zijn resultaten van dit seizoen bijzonder groot.

Hamilton kan op veilig spelen door genoegen te nemen met een zevende plaats. Die plek levert namelijk zes WK-punten op en zodoende zou de Mercedes-rijder eenvoudig zijn vijfde wereldtitel veroveren.

Max Verstappen denkt dat het niet zo zal lopen. De Nederlander verwacht dat Hamilton het ondanks de zekerheid van P7 niet bij die positie zal laten. De man met startnummer 44 won dit jaar al negen Grands Prix en zal er ongetwijfeld tien van willen maken. Dat zou betekenen dat Hamilton voor het vijfde achtereenvolgende (!) seizoen in de dubbele cijfers aanbelandt, om wat betreft overwinningen. "Wat betreft Lewis", spreekt Verstappen tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico, "als Formule 1-coureur zijnde wil je het liefste elke Grand Prix op je naam schrijven. Zij aanpak zal dus niet bijzonder verschillen met eerder dit jaar', meent de Nederlander. Hamilton wist de Mexicaanse Grand Prix al eens te winnen, evenals Verstappen. Om zijn minimale kampioenschapskansen in leven te houden zal Sebastian Vettel dit jaar de GP in het Latijns-Amerikaanse land op zijn naam moeten schrijven. Hamilton mag in dat geval niet hoger finishen dan op P8.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"