Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet boekje open over eerste Red Bull-jaren: "Automatisch meer risico's"

Max Verstappen stond de afgelopen jaren vooral bekend als een koele kikker, maar dat was in de beginjaren van zijn carrière toch anders. Verstappen blikt nu terug op hoe hij de Formule 1 toen benaderde.

Verstappen Malaysian Grand prix 2017
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft inmiddels al flink wat Formule 1-seizoenen achter de rug, inclusief de nodige successen. Drie wereldtitels, 61 overwinningen en veertig polepositions verder behoort de Nederlander nog altijd tot de betere coureurs van de huidige grid en lijkt hij zelfs een plekje te veroveren op de Hall of Fame van de Formule 1. 

Toch was dat in zijn beginjaren wel anders, want het ging allemaal nog niet van een leien dakje toen Verstappen bij Red Bull begon. De Nederlander was zijn wilde haren nog niet kwijt, maar kreeg ook te maken met andere problemen waar hij zelf geen controle over had. Dat maakte het dan ook lastig voor Red Bull om consistent mee te doen in de strijd om de podiumplekken en overwinningen.

Verstappen blikt in de Viaplay-documentaire, '10 Jaar Max Verstappen', vooral terug op hoe hij die periode in zijn carrière ervaarde. "Die eerste paar jaar bij het team hadden we natuurlijk nog niet de kans om veel races te winnen, dus ik denk automatisch dat ik toen ook meer risico's nam om een goed resultaat teforceren. Dat is nu zeker anders, nu ik al een paar keer wereldkampioen ben en ook serieus voor het kampioenschap mee kan blijven vechten."

"Dan krijg je ineens een hele andere kijk op de sport en dat blijft toch altijd wel apart, want uiteindelijk doe je toch nog altijd mee aan hetzelfde kampioenschap en dezelfde sport. Maar als je maar een paar kansen krijgt per jaar om echt uit te blinken, een podium te pakken of zelfs een race te winnen, neem je sowieso meer risico. Dat waren ook echt wel mijn beginjaren bij Red Bull, waar je dan soms op het podium stond maar op andere momenten juist crashte. Dat hoort er dan wel gewoon bij."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Tien jaar Max Verstappen in de Formule 1 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"