Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen doet jaar na zijn megacrash met Hamilton een boekje open: "Daarom koester ik geen wrok"

Een jaar na de verschrikkelijke crash van Max Verstappen in Groot-Brittannië, waar hij er door Lewis Hamilton werd afgetikt, blikt de Nederlander terug. Hij zegt geen wrok te koesteren en heeft het hoofdstuk af kunnen sluiten.

Formule 1-fans wereldwijd hielden vorig jaar hun hart vast toen Lewis Hamilton in de openingsronde van de Britse Grand Prix op weg naar Copse Corner aan de binnenkant bij Max Verstappen dook. Hij tikte daarbij het achterwiel van de Nederlander aan, die absoluut van geen wijken wilde weten. Het gevolg: Verstappen vloog onnoemelijk hard de muur in en moest naar het ziekenhuis om allerlei scans en tests te ondergaan. Hij kwam er uiteindelijk zonder blijvende schade vanaf, terwijl de Mercedes-coureur ondanks een tien seconden straf naar de overwinning snelde op zijn Silverstone.

Veel ophef

Destijds zorgde het voor veel ophef, met zelfs een extra onderzoek en hoorzitting tot gevolg toen Red Bull besloot te protesteren tegen de hoogte van de straf voor Hamilton. Ze wilden namelijk een zwaardere straf zien, maar de stewards vonden niet dat het team van Red Bull met nieuw bewijs was gekomen. Vooral de manier waarop Hamilton zijn achtste overwinning in Silverstone vierde, terwijl zijn Red Bull-rivaal in het ziekenhuis was, schoot in het verkeerde keelgat bij menig Red Bull- en Verstappen-fan. Toch relativeert Verstappen de crash een jaar later en zegt hij aan de vooravond van het Britse GP-weekend in gesprek met GP Racing niet meer stil te staan bij de gebeurtenissen van vorig jaar. "Het voelt goed om hier terug te keren. Natuurlijk was de crash niet leuk, maar ik hou van het circuit. Ik hou ervan om hier te zijn. Er hangt hier altijd een goede sfeer als de Formule 1 er is en het circuit is heel snel." "Ik koester daarom ook geen wrok", zo doelt hij op de crash van vorig jaar. "Ik ben ook in staat om dit soort dingen snel naast me te leggen. Het was niet fijn wat er gebeurde, maar al met al moet je er mee om gaan. Het was geen fijne impact, maar we gaan dit jaar opnieuw proberen te winnen", aldus de Nederlander.

Verstappen niet bang voor Britse fans

Gevraagd of hij bang is om misschien uitgejoeld gaat worden door de Britse fans, zegt Max van niet. "Het mooie is dat we niets meer horen zodra we in de auto stappen en we onze helm op doen", lacht de regerend Formule 1-wereldkampioen. "Maar de Britten houden van autosport, want er is hier veel autosportgeschiedenis."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'