Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen doet jaar na zijn megacrash met Hamilton een boekje open: "Daarom koester ik geen wrok"

Een jaar na de verschrikkelijke crash van Max Verstappen in Groot-Brittannië, waar hij er door Lewis Hamilton werd afgetikt, blikt de Nederlander terug. Hij zegt geen wrok te koesteren en heeft het hoofdstuk af kunnen sluiten.

Verstappen Hamilton Silverstone 2021 British GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Formule 1-fans wereldwijd hielden vorig jaar hun hart vast toen Lewis Hamilton in de openingsronde van de Britse Grand Prix op weg naar Copse Corner aan de binnenkant bij Max Verstappen dook. Hij tikte daarbij het achterwiel van de Nederlander aan, die absoluut van geen wijken wilde weten.

Het gevolg: Verstappen vloog onnoemelijk hard de muur in en moest naar het ziekenhuis om allerlei scans en tests te ondergaan. Hij kwam er uiteindelijk zonder blijvende schade vanaf, terwijl de Mercedes-coureur ondanks een tien seconden straf naar de overwinning snelde op zijn Silverstone.

Veel ophef

Destijds zorgde het voor veel ophef, met zelfs een extra onderzoek en hoorzitting tot gevolg toen Red Bull besloot te protesteren tegen de hoogte van de straf voor Hamilton. Ze wilden namelijk een zwaardere straf zien, maar de stewards vonden niet dat het team van Red Bull met nieuw bewijs was gekomen.

Vooral de manier waarop Hamilton zijn achtste overwinning in Silverstone vierde, terwijl zijn Red Bull-rivaal in het ziekenhuis was, schoot in het verkeerde keelgat bij menig Red Bull- en Verstappen-fan.

Toch relativeert Verstappen de crash een jaar later en zegt hij aan de vooravond van het Britse GP-weekend in gesprek met GP Racing niet meer stil te staan bij de gebeurtenissen van vorig jaar. "Het voelt goed om hier terug te keren. Natuurlijk was de crash niet leuk, maar ik hou van het circuit. Ik hou ervan om hier te zijn. Er hangt hier altijd een goede sfeer als de Formule 1 er is en het circuit is heel snel."

"Ik koester daarom ook geen wrok", zo doelt hij op de crash van vorig jaar. "Ik ben ook in staat om dit soort dingen snel naast me te leggen. Het was niet fijn wat er gebeurde, maar al met al moet je er mee om gaan. Het was geen fijne impact, maar we gaan dit jaar opnieuw proberen te winnen", aldus de Nederlander.

Verstappen niet bang voor Britse fans

Gevraagd of hij bang is om misschien uitgejoeld gaat worden door de Britse fans, zegt Max van niet. "Het mooie is dat we niets meer horen zodra we in de auto stappen en we onze helm op doen", lacht de regerend Formule 1-wereldkampioen. "Maar de Britten houden van autosport, want er is hier veel autosportgeschiedenis."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"